Porsche Mission E ook naar Noorwegen

De Porsche Mission E is de eerste volledig elektrische auto van Porsche. De auto zal over twee jaar in productie gegaan. Het prototype is alom geprezen voor het design. Nu zijn wat meer details bekend geworden en kunnen we een kijkje in de auto nemen.

Porsche heeft de auto naar Noorwegen gebracht. Een logische stap aangezien Noorwegen veruit de meeste elektrische auto’s per inwoner heeft rondrijden. Nadat Mercedes, Jaguar en Audi hun eerste elektrische auto in Noorwegen al te koop aanbieden mengt nu ook Porsche zich in dit veld.

Vorige week toonde Porsche de Mission E aan een exclusief dealer gezelschap die de kans kregen de auto van dichtbij te bekijken. Op de Facebook Mission E fan pagina verschenen de beste foto’s van de auto tot nu toe.

Ondanks dat Porsche eerder had aangegeven dat de productieversie van de Porsche Mission E niet veel zou afwijken van het concept lijkt dat toch niet helemaal zo te zijn.

Zo heeft Porsche Noorwegen laten doorschemeren dat de opvallende deuren het wellicht niet tot het productiemodel zullen halen. Ook zou de auto nu 5 passagiers een stoel kunnen aanbieden in plaats van 4. Niet onbelangrijk is ook dat de Mission E in 3 batterij configuraties zal worden aangeboden. Dit zal de nodige impact hebben voor de prijs van de Porsche Mission E.

Prijs Porsche Mission E waarschijnlijk voor basis model

Daar waar Porsche had aangegeven de auto voor €86.000,= op de markt te zetten, kunnen we nu aannemen dat dit de prijs is van het basis model. Wil je het opgegeven bereik van 500 km (Europese standaard, in de praktijk dus eerder 400) en de beste performance, dan verwijst Porsche je vermoedelijk naar de duurste uitvoering.

Natuurlijk is dit nog speculatie en zullen meer details pas bekend worden naarmate Porsche de productiedatum nadert. De productie van de auto staat gepland voor 2019.