Categorie: Volvo elektrische auto

Volvo elektrisch

Ook Volvo gaat stevig investeren in de elektrische auto. Vanaf 2019 tot 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrische auto's. Volvo hanteert hierbij een onderscheid tussen elektrische auto's onder het Volvo label en twee onder de naam Polestar. Naast de vijf elektrische Volvo's worden alle overige modellen voorzien van een plug-in hybride of hybride systeem.
Eind 2017 maakte Volvo bekend dat de populaire Volvo V40 als volledig elektrische auto op de markt zal komen. Dit model zal Volvo zeker helpen het 2025 target van 1 miljoen elektrische auto's te halen. Hoeveel hiervan volledig elektrische auto's moeten zijn is nog onduidelijk omdat Volvo ook de plug-in hybrides hieronder rekent.

Volvo elektrische auto nieuws

Volvo Polestar gaat strijd aan met Tesla Model 3

De Polestar 1 is de opmaat voor het nieuwe merk Polestar. Het ‘performance’ label van Volvo Car Group presenteert zich vanaf vandaag als een zelfstandig merk van elektrische auto’s. Ook bevestigt Polestar de komst van drie modellen en een nieuwe productiefaciliteit in China.

Lees verder

Volvo werkt samen met Autoliv aan autonome rijdende auto’s

Volvo Cars, Autoliv – wereldwijd koploper op het gebied van automotive veiligheidstechnologie – en NVIDIA – gespecialiseerd in onder meer Artificial Intelligence (AI) – werken samen aan de ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor autonoom rijdende auto’s.

Lees verder
Bezig met laden