Volvo XC40 nieuwste telg uit de XC-serie

Deze week heeft Volvo in Milaan de nieuwe Volvo XC40 geïntroduceerd. Deze SUV is de nieuwste telg uit de XC serie van Volvo samen met de XC60 en XC90.

De XC40 is gebouwd op het CMA platform (Compact Modular Architecture). Dit platform is de basis voor alle nieuwe modellen van Volvo uit de 40-serie. Hieronder vallen ook de volledig elektrische auto’s van Volvo.

De XC40 is een compacte SUV. Hiermee maakt Volvo haar aanbod uit dit meest populaire segment compleet. Volvo geeft aan de ook voor deze Volvo XC40 de beroemde veiligheidseisen van toepassing zijn. Daarnaast zullen ook de connectiviteits- en infotainmenttechnologie van de XC60 en de XC90 worden overgenomen. Volvo zegt hiermee de best uitgeruste SUV in de compacte middenklasse aan te kunnen bieden.

Volvo XC40 met moderne veiligheidssystemen

Voorbeelden van de veiligheids- en rij-assistentiesystemen van Volvo in de XC40 zijn Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection & Mitigation, Cross Traffic Alert met Brake Support, Rear Collision Warning, Lane Keeping Aid en de 360°-camera die bestuurders helpt bij het manoeuvreren van de auto in kleine parkeervakken.

De Volvo XC40 biedt ook een radicaal andere kijk op het opbergen van spullen in de auto. Het ingenieuze interieurontwerp biedt bestuurders van de XC40 onder meer functionele bergvakken in de portieren en onder de stoelen, een speciale plek met inductielaadmogelijkheid voor telefoons, een uitklapbare haak voor kleine tassen en een uitneembare afvalbak in de middenconsole.

Volledig elektrische Volvo XC40 volgt later

Volvo zal de XC40 eerst alleen leveren in een D4-dieselmotor en T5-benzinemotor variant. Later volgt dan de volledig elektrische XC40. Volgens eerdere berichten zou de volledig elektrische Volvo XC40 in 2019 op de markt komen.