Tesla Model 3 komt naar Europa (update 15-11)

Tesla komt deze week met een aantal exemplaren van de Tesla Model 3 naar Europa om de auto te tonen aan de eerste kopers.

Tesla heeft inmiddels de eerste uitnodigingen verstuurd naar de Model 3 reservering houders in Europa. Dit is in lijn met de eerdere belofte van Elon Musk om tegen het einde van het jaar bestellingen door reservering houders mogelijk te maken. Musk meldde ook dat Tesla van plan is om flinke aantallen van de Model 3 voor de Europese markt te gaan bouwen en verschepen. Rekening houdend met de benodigde transporttijd, zullen de eerste Model 3 exemplaren in februari/maart 2019 Europa binnen komen varen.

 

Tesla Model 3 roadshow vanaf 14 november in Parijs

Vooruitlopend op de officiële lancering van de meest populaire Tesla van dit moment gaat Tesla dus een kleine roadshow houden om reservering houders te motiveren hun bestellingen te plaatsen. Gezien het succes op de markten waar Tesla de Model 3 al levert, zal dit geen enkel probleem zijn.
De eerste Tesla’s Model 3 zullen in Parijs worden neergezet in de Tesla Store Paris Madeleine van 14 tot 29 november. Snel daarna zullen ook de andere Tesla Stores in Europa de nodige exemplaren ontvangen. De auto’s zullen in eerste instantie nog rouleren tussen de diverse Tesla Stores. Na verloop van tijd kun je de Model 3 dan in elke Tesla Store bewonderen, testen en bestellen.

 

Uitnodigingen Tesla Model 3 reservering houders stromen binnen

Ondertussen zijn er al berichten dat 10-tallen reservering houders inmiddels een uitnodiging tot bestellen hebben ontvangen. De landen die genoemd worden zijn Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Italië. Ik heb zelf mijn reservering geplaatst op 31 maart 2016 maar ik heb geen idee hoeveel er nog voor mij staan geregistreerd. Omdat Nederland een van de beste afzetmarkten voor Tesla’s in Europa is, verwacht ik dat het niet lang zal duren voordat ook de eerste Nederlandse reservering houders een uitnodiging ontvangen. Laat maar weten wanneer jouw uitnodiging binnen is!

 

Update 15-11-2018

Uitnodiging ontvangen!Tesla Model 3 uitnodiging