Categorie: Toyota

Toyota elektrische auto

Toyota heeft lang gewacht met de ontwikkeling van haar eigen elektrische auto. Recentelijk sprak Toyota de verwachting uit dat in 2030 de helft van alle verkochte Toyota's een elektrische - of hybride aandrijving zullen hebben. Toyota, wat 20 jaar geleden als eerste met een hybride auto op de markt kwam, heeft de hybride auto altijd als tussenstap gezien naar de waterstofauto. Elektrische auto's werden door Toyota lang als onpraktisch en duur gezien. Doordat de ontwikkeling van de huidige elektrische auto met batterij zich veel sneller ontwikkeld dan de waterstofauto is deze visie niet meer uit te voeren. Toyota moet nu op de markt voor elektrische auto's een inhaalslag maken. President Akio Toyoda heeft al aangegeven "een beetje laat" te zijn geweest met de transitie naar de elektrische auto. Toyota zal nu een inhaalslag moeten maken. Toyota zal hierbij vooral de lokale reguleringen gaan volgen en het aanbod hierop aan te passen. Meer nieuws over de elektrische auto van Toyota vind je hier.

 

Toyota elektrische auto nieuws

Toyota en Mazda samen in elektrische auto

Eerder dit jaar zijn Mazda en Toyota een gezamenlijke onderneming gestart om elektrische auto’s te ontwikkelen en een fabriek in de VS te gaan bouwen. Gaat Toyota dan eindelijk voor de batterij aangedreven elektrische auto?

Lees verder

Toyota komt met een volledig elektrische auto

Toyota heeft lang volgehouden geen volledig elektrische auto te zullen maken voor de langere afstanden. In plaats daarvan heeft Toyota vooral geïnvesteerd in  de ontwikkeling van de waterstof auto als antwoord op de vraag naar nul-emissie auto’s.

Lees verder
Bezig met laden