Toyota heeft lang volgehouden geen volledig elektrische auto’s te zullen maken voor de langere afstanden. In plaats daarvan heeft Toyota vooral geïnvesteerd in  de ontwikkeling van de waterstof auto als antwoord op de vraag naar nul-emissie auto’s. Vanuit dat licht bezien is de mededeling van Toyota dat zij in snel tempo meerdere volledig elektrische auto’s op de markt zullen brengen vrij opmerkelijk.

Eerste volledig elektrische auto verschijnt in 2020

De eerste volledig elektrische auto van Toyota is een SUV die tijdens de Olympische spelen van 2020 in Tokyo zal worden gepresenteerd. De Japanse overheid zal tijdens deze spelen met name de waterstof aangedreven auto’s meer onder de aandacht brengen. Toyota was altijd een prominent onderdeel van het promoten van de waterstofauto maar beweegt zich nu dus langzaam (ook) naar een andere techniek.

Eigen productie lithium-ion batterij

In een recent artikel van Reuters heeft de chief engineer van o.a. de Toyota Prius hybride en de Prius Prime plug-in hybride, Koji Toyoshima, aangegeven dat Toyota flinke stappen heeft gemaakt in de ontwikkeling van de lithium-ion batterij. Deze technieken kunnen nu prima gebruikt worden om volledig elektrische auto’s mee uit te rusten.

Toenemende concurrentie elektrische auto segment

De eerste volledig elektrische auto heeft naar verluid een bereik van 300 km. De concurrentie van Toyota, zoals de Tesla Model 3 en de Opel Ampera-e, gaan daar al overheen met resp. 320 km en 380 km voor de instapmodellen. Tesla heeft van de Model 3 bovendien al 400.000+ reserveringen voor zijn eerste massaproductie auto. Toyota zal dus snel moeten handelen om de concurrentie echt te kunnen aangaan.

Toyota gaat de eigen productie van batterijen flink uitbreiden maar zal ook batterijen van derden afnemen.

De ommezwaai die Toyota vrij plotseling lijkt te maken wordt mede veroorzaakt door de moeizame verkoop van waterstofauto’s. Dit wordt uiteraard vooral veroorzaakt door de achterblijvende ontwikkeling van de benodigde infrastructuur die zich nu voornamelijk toespitst op de elektrische auto.