De Porsche Missie E vanaf 2020 op de weg

De Mission E van Porsche zal in 2020 op de markt verschijnen. Het is een prachtige wagen om te zien en de specificaties zijn eveneens uitstekend te noemen. Het is tenslotte toch een Porsche. De met diverse design awards bekroonde auto heeft nu ook een prijskaartje.

De startprijs van deze volledig elektrische sportwagen van Porsche bedraagt € 86.000, =. Dit maakt van de Porsche Mission E een directe concurrent van de Tesla Model S. Ondanks dat €86.000,= voor de gemiddelde aardbewoner een flink bedrag is, valt de vanaf prijs nog mee als je bedenkt dat het hier om een volledig elektrische auto van Porsche gaat. Een Duitse auto uit het premium segment is immers nooit voordelig. Uiteraard is het mogelijk de prijs flink op te blazen zodra Porsche krachtigere motoren, grote batterijen en een rij aan opties zal aanbieden.

De Porsche Mission E zal gebruik maken van de ultrasnelle laadmogelijkheid. Met 350 kW wordt de batterij van de Porsche binnen 15 minuten van 0 naar 80% opgeladen. Dit verhoogt de praktische bruikbaarheid voor mensen die veel lange afstanden rijden natuurlijk enorm.

Er moeten dan wel voldoende snelladers langs de weg staan. Onder andere Fastned is hard bezig met het uitbreiden van het aantal snellaadstations dus tegen de tijd dat de Porsche de weg op kan zal deze laadcapaciteit voldoende aanwezig zijn langs de snelwegen.

Positief is dat het design van de productieversie van de Porsche Mission E vrijwel niet afwijkt van de prachtige concept auto.

 

Porsche Mission E bereik en acceleratie

De Mission E krijgt een bereik van 500 km. In de praktijk zal dit dus op ongeveer 400 km uitkomen. Dit zijn ook weer prima waarden, zeker wanneer je binnen 15 minuten weer 300 km aan bereik kunt toevoegen.

De sprint van 0 naar 100 km/u rafelt de Porsche Mission E  in 3,5 seconden af. Aardig is het ook om te vermelden dat Porsche, in navolging van Tesla, de software via WIFI kan aanpassen. De diagnose van storingen kan dan vanaf afstand worden uitgevoerd, nieuwe functies kunnen worden toegevoegd en bestaande functies worden verbeterd. De volledig elektrische auto wordt steeds meer technologisch apparaat en minder een traditionele auto zoals we gewend waren. De mogelijkheid om deze techniek van afstand te kunnen bijwerken en diagnostiseren zal in de loop der tijd dan ook steeds belangrijker worden.

Binnenkort wordt nog meer nieuws omtrent volledig elektrische auto’s van Porsche verwacht …