Subsidie van Duitse overheid helpt Fastned groeien

Fastned is een van de snelst groeiende onafhankelijke snellaad netwerken voor elektrische auto’s in Europa. Nadat Nederland al van een flink aantal stations is voorzien gaat het bedrijf nu uitbreiden naar de UK en Duitsland. De Duitse regering heeft Fastned hiervoor een subsidie toegekend ter waarde van €4,1 miljoen euro. Fastned bouwt hiervoor 25 snellaad stations.

De toegewezen subsidie is een onderdeel van een groot stimuleringspakket om de invoering van elektrische auto’s op grote schaal te versnellen.

De Duitse regering dekt ongeveer 40% van de kosten om zo het investeren in snellaad stations minder risicovol te maken voor ondernemers.

Michiel Langezaal, CEO of Fastned, zei het zo:

“We zijn erg tevreden met het initiatief van de Duitse regering omdat hiermee het breakeven punt naar voren wordt gehaald. Hiermee wordt investeren in deze groene infrastructuur aantrekkelijker voor investeerders en ondernemers. In de komende jaren zal voor miljarden euro’s moeten worden geïnvesteerd in deze infrastructuur om voldoende laadcapaciteit beschikbaar te stellen voor het snel groeiende aantal elektrische auto’s op de Europesche snelwegen.”

Fastned zal de stations voor snelladen uitrusten met de meest krachtige laders. Hiermee kan meer dan 250 km aan bereik in 20 minuten kan worden toegevoegd. De eerste laadstations zullen begin volgend jaar worden geopend.

Fastned is een goed voorbeeld van een onafhankelijk netwerk wat zoveel mogelijk standaarden zal ondersteunen. Zo hebben de stations de CHAdeMO en CCS voor snelladen met DC fen een aantal level 2 AC laders. Ook zijn er Tesla CHAdeMO adapters om ook de Tesla klanten te kunnen bedienen.

Fastned heeft verschillende types snellaad stations waarvan de meeste meerdere rijen laders kan herbergen.