De productie van de Tesla Model 3 is nog maar net gestart of Volkswagen gaat de concurrentie met Tesla aan. De eerste volledig van scratch gebouwde volledig elektrische auto van Volkswagen, codenaam I.D. Concept, is nu de benoemde concurrent van de Tesla Model 3.

Kijkend naar de specificaties kan de Volkswagen I.D. concept zich meten met de Model 3. Tot nu toe was echter nooit een prijsrange afgegeven.

 

Volkswagen I.D. Concept aanzienlijk goedkoper dan Model 3

Volkswagen’s hoofd strategie Thomas Sedran schreef deze week dat de elektrische auto van Volkswagen zo’n 7 á 8 duizend euro goedkoper zou zijn dan de Tesla Model 3.  Dit zou betekenen dat de Volkswagen I.D. Concept voor rond de € 28.000,= op de markt verschijnt.

Eerdere vergelijkingen tussen Tesla Model 3 en Volkswagen I.D. Concept niet juist

De aankondiging is er een uit een reeks van vergelijkingen die VW graag maakt tussen haar nog te produceren elektrische auto en de Tesla Model 3.

Al voordat de concept auto officieel werd aangekondigd riep VW al dat haar elektrische auto de Model 3 en Model X zou verslaan als het ging om bereik. VW deed dit nog voordat de specificaties van de Tesla bekend waren gemaakt en voorbij gaande aan het feit dat de I.D. Concept pas over 2 a 3 jaar in productie wordt genomen.
Een ander “foutje” was dat de vergelijking in bereik niet volgens dezelfde normen werd gemaakt. Hiermee plaatste VW zich onterecht in een gunstiger positie. Gemeten volgens dezelfde standaarden is het bereik van beide auto’s vrijwel gelijk met een theoretisch bereik van 400 km.

Eerder gaf Volkswagen CEO Herbert Diess aan dat “alles wat Tesla doet, wij beter kunnen“. Hij voegde daar destijds aan toe dat Volkswagen in deze nieuwe markt wereldleider zou worden. “Tesla komt vanaf het high-end segment en bewegen zich nu naar het goedkopere segment”. “Het is onze ambitie, met onze nieuwe architectuur, om een goedkoper product te kunnen leveren dan Tesla op dit moment doet”.

De Volkswagen I.D. Concept is een volledig elektrische auto in het formaat van een Golf. Terwijl VW de vergelijking maakt met de Tesla Model 3, maakt Tesla zelf graag vergelijkingen tussen de Model 3 en de BMW 3-serie en Audi A3 om zodoende hier een flink marktaandeel van te verkrijgen. De verwachting is dat BMW zelf met een elektrische versie van de BMW 3-serie komt.

 

Volkswagen zet vol in op de elektrische auto

Volkswagen kondigde vorige week aan de zij vol inzetten op de elektrische auto voor de VW group. Het lijkt er op dat men zich vooral richt op de Europese en Chinese markt om te kunnen voldoen aan de strenge emissie eisen die hier (gaan) gelden.