Eerste Tesla Model 3 rolt van de band

Eerder deze week was aangekondigd dat de productie van de Tesla Model 3 zou worden gestart. Zaterdag kwam dan ook de bevestiging dat de eerste productie unit van de Tesla Model 3 een feit was. De auto, met serie nummer VIN1, ondergaat de laatste checks voordat deze wordt overhandigd aan de eerste eigenaar.

Het is een belangrijk moment voor de honderdduizenden reservering houders maar ook voor Elon Musk aangezien het zijn Model 3 is. Het is uiteraard ook een historisch moment voor Tesla. Het is het startpunt voor de massa productie van een elektrische auto die lange afstanden kan rijden en een vanaf prijs heeft van €35.000.= Tesla heeft hiermee haar doelstelling bereikt om in juli te starten met de massa productie van de Tesla Model 3.

Inmiddels zijn ook foto’s van het eerste officiële productiemodel getoond. Er worden nog geen detailfoto’s vrijgegeven in afwachting van de officiële lancering aan het eind van deze maand.

foto Model 3 productie model

tesla model 3 productie model foto

Officiële lancering Tesla Model 3 op 28 juli

Op 28 juli 2017 worden  30 Tesla’s Model 3 overhandigd aan de eerste eigenaren. Dan wordt ook de online configurator vrijgegeven zodat reservering houders hun Model 3 kunnen samenstellen. Tesla zal zeker 2 jaar nodig hebben voor de laatste Model 3 aan de huidige reservering houders kan worden afgeleverd. Ondertussen zal Elon Musk, die de auto cadeau kreeg van de feitelijk eerste reservering houder Ira Ehrenpreis (bestuurslid Tesla), de gelukkige bestuurder zijn van de meest geanticipeerde auto ooit.