Tesla Gigafactory op schema

De Tesla Gigafactory  is al een tijdje geleden gestart met de productie van lithium-ion batterijen. Deze batterijen worden gemonteerd in de huidige modellen zoals de Tesla Model S en Tesla Model X.

Nog belangrijker is de reusachtige fabriek voor de productie van de Tesla Model 3. Tesla wil aan het einde van dit decennium (nog maar 3 jaar dus) op een volume uitkomen van 500.000 volledig elektrische auto’s per jaar. Hiervoor is dus voldoende capaciteit nodig. En die zal er zeker zijn.

Schaalvergroting brengt kosten batterij naar beneden

Als gevolg van de schaalvergroting verwacht Tesla de kosten met 30% te kunnen verlagen ten opzichte van het huidige niveau. Tesla is eind 2018 nog verantwoordelijk voor vrijwel de gehele productie van lithium-ion batterijen in de wereld. Gelukkig werken ook ander merken hard aan de realisatie van dergelijke fabrieken.

Tegen het einde van 2018 moet de fabriek op volle toeren draaien en maar liefst 35 GWh aan batterijen per jaar kunnen leveren. Mooi detail daarbij is dat Tesla de fabriek volledig laat draaien op eigen duurzame energiebronnen. Een groot deel daarvan wordt opgewekt met de zonnepanelen die worden geleverd door Solar City. Een bedrijf waar Elon Musk ook bestuurder van is en wat zeer binnenkort door Tesla wordt overgenomen.

Powerwall 2 en powerpack 2 productie

De Gigafactory zal al binnen enkele weken starten met de productie van de powerwall 2 en powerpack 2. Beide producten zijn Tesla’s antwoord op de vraag wat met overtollige duurzaam opgewekte energie moet worden gedaan.  Ook met de productie van de nieuwe 2170 type batterijen zal spoedig worden gestart.

Tesla heeft de Gigafactory dus al in gebruik genomen en schaalt tot 2018 de capaciteit op naar 35GWH. Elon Musk heeft al gezegd dat dit nog kan worden uitgebreid naar 150GWh.

Onderstaande video is gemaakt met behulp van een drone en toont de recente voortgang van de Tesla Gigafactory.