Nissan toont Concept Leaf NISMO

De nieuwe Nissan Leaf is inmiddels gelanceerd. Uit de ruim beschikbare foto’s en video’s kunnen we concluderen dat de auto qua design er een stuk op vooruit is gegaan. Ook de prestaties en specificaties van de Nissan Leaf tonen een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige model.

De design afdeling van Nissan doet er nu een schepje bovenop. De Japanse automaker liet vandaag foto’s van de volgende generatie Leaf Nismo concept auto zien. De gepimpte elektrische Leaf zal te zien zijn op de Tokyo Motor Show later deze maand.

De NISMO Concept versie van de nieuwe Leaf heeft een sportiever uiterlijk wat is ontworpen door NISMO, Nissan’s in huis tuning afdeling. De toepassing van NISMO raceauto technology op de carrosserie van de auto levert een betere aerodynamische eigenschappen zonder de uitstekende luchtweerstand (CW) teniet te doen. Het zwarte interieur bevat NISMO’s signature rode accenten wat zorgt voor een opwindende, high-perfomance beleving.

Op de weg biedt de LEAF NISMO Concept auto een werkelijk opwindende rij-ervaring. Dit dankzij de sportvering en high-performance banden en niet te vergeten de getunede computer die zorgt voor directe acceleratie bij elke snelheid. De LEAF NISMO Concept verenigt de milieuvriendelijke eigenschappen van een elektrische auto met de opwindende rij-eigenschappen die kenmerkende zijn voor het NISMO merk.

 

Het is nog even afwachten of Nissan deze uitvoering ook daadwerkelijk gaat leveren. Eerder hadden zij van het vorige model ook een wat spannender versie gemaakt maar nooit uitgebracht.