Tesla verkoopt record aantal auto’s

Tesla heeft vandaag bevestigd dat in het derde kwartaal van 2017 een record aantal auto’s zijn afgeleverd. Dit is tevens het eerste kwartaal waarin ook de Tesla Model 3 wordt meegenomen in de productieaantallen.

De maker van volledig elektrische auto’s had als richtlijn meegegeven dat in het derde kwartaal 23.000 Model X en Model S auto’s zouden worden verkocht. Dit aantal werd behoorlijk overtroffen met 14.064 Model S en 11.865 Model X exemplaren.

Tesla Model productie moet nog op gang komen

Tesla gaf aan de productie van de Model 3 nog langzaam verloopt met 260 exemplaren in het derde kwartaal.

Model 3 productie lag lager dan verwacht als gevolg van een aantal knelpunten in de productie. De meeste systemen in zowel de fabriek in Californië als in de Gigafactory in Nevada kunnen op hoge snelheid produceren. Er zijn echter een aantal sub-systemen die langzamer op gang komen dan verwacht. Het is belangrijk om te benadrukken dat er geen fundamentele problemen zijn met de productie van de Tesla Model 3 of de aanvoerlijnen van onderdelen. We begrijpen wat we moeten aanpassen en overtuigd dat we deze problemen op korte termijn kunnen oplossen.

 

Tesla had meer Model 3’s willen bouwen

Het aantal van 260 auto’s is behoorlijk lager dan de 1.500 die Tesla eerder als doelstelling had aangegeven tijdens de eerste levering van een Model 3 in juli 2017. De productie zou nu weer op gang zijn gekomen.

Tesla veranderd niets in het leveringsschema van de Model 3. Wel verhoogde ze de verwachte productie voor dit jaar naar 100.000 exemplaren van de Model S en Model X. Hiervoor moet Tesla in het vierde kwartaal 26.000 van deze modellen afleveren. Tesla rekent hierbij alleen auto’s die daadwerkelijk zijn overgedragen aan de nieuwe eigenaar (dus geen voorraden).