Nissan tast de vraag naar nieuwe Leaf nog even af

Nu de nieuwe Nissan Leaf is gelanceerd duiken ook de eerste video’s op van het interieur en exterieur van deze nieuwe volledig elektrische auto van Nissan.

Bekijk hier ook de voorlopige nieuwe Nissan Leaf 2018 specificaties.

Vanaf 2018 zal Nissan ook een versie van de nieuwe Leaf uitbrengen met een 60 kW batterij. Deze zal behalve een groter bereik ook wat verbeteringen aan de acceleratie toevoegen. De nieuwe Nissan Leaf wordt nu op drie locaties in de wereld geproduceerd. Nissan tast nu de vraag naar de nieuwe Leaf af en kan indien nodig de productiecapaciteit zeer snel opvoeren. De wachttijden voor de nieuwe Nissan Leaf zullen dan ook niet zo lang zijn als die voor de Tesla Model 3.

Nissan Leaf als Tesla Model 3 Killer?

Overigens presenteert Nissan de nieuwe Leaf als de “Tesla killer”. Dat is om twee redenen niet echt een handig statement. Ten eerste komen de Tesla Model 3 specificaties niet overeen met die van de Leaf. Zo zal het bereik in de praktijk voor de Nissan op zo’n 250 km liggen waar de Tesla Model 3 325 km ver komt. Ook de acceleraties liggen te ver uiteen (9,0 resp. 5,9) om hier een vergelijk in te maken. Daarnaast is de Model 3 volledig uitgerust voor autonoom rijden.  Ook kan de Tesla via de ether voorzien worden van nieuwe software zodat nieuwe functies en verbeteringen zonder tussenkomst van een garage kunnen worden uitgevoerd. Iets was nog geen enkele ander autofabrikant op dit moment kan.

De Nissan Leaf moet concurrentie aan met de brandstofauto

Het tweede argument waarom Nissan beter niet de nieuwe Leaf als Tesla concurrent had kunnen positioneren, is dat de elektrische auto, elke elektrische auto, feitelijk moet concurreren met fossiele brandstof auto’s. Dat is het segment waar een enorm marktaandeel kan worden veroverd. Nissan had dus beter de nieuwe Leaf kunnen introduceren binnen het enorme aantal klanten die nu op zoek zijn naar een volledig elektrische auto. De Leaf heeft voldoende te bieden om een ander publiek aan te spreken dan dat van de Model 3. Zeker wanneer ook de grotere batterij (60 kW) als optie beschikbaar komt tegen een redelijke meerprijs, zal de nieuwe Leaf bij veel mensen de knop naar volledig elektrisch rijden kunnen omzetten.

 

Hier een eerste rij impressie van de nieuwe Nissan Leaf:

 

Nissan heeft met de nieuwe Leaf voldoende troeven in handen

Een beter argument had kunnen zijn dat de levertijden van de nieuwe Nissan Leaf een stuk korter zijn. Wanneer je nu een Tesla Model 3 besteld, zul je tot flink in 2019 moeten wachten op de levering. Nissan heeft aangegeven de nieuwe Leaf snel te kunnen leveren. Er zijn zeer veel mensen die de omschakeling naar volledig elektrisch rijden willen maken dus die bereik je wel met deze boodschap. Daarnaast is de Nissan iets gunstiger geprijsd. Niet iedereen wil gelanceerd worden bij het stoplicht. Zeker niet als daar een prijskaartje aan hangt. Ook voor leaserijders kan de Leaf net wat gunstiger uitpakken. Daarnaast zal de nieuwe Leaf (wanneer ik mijn eigen ervaring als voormalig bezitter van een Model S en Nissan Leaf erbij neem) een stuk rustiger zijn. Dat zou voor mij een belangrijk argument zijn aangezien elektrisch rijden nu eenmaal die mogelijkheid biedt mits ook de juiste isolatie van overige rijgeluiden goed zijn gefilterd. Iets wat Nissan al heeft aangegeven.

Kortom, de nieuwe Nissan Leaf heeft voldoende in zijn mars en een dusdanig gunstige prijsstelling en korte levertijden dat het de strijd met Tesla helemaal niet hoeft aan te gaan. De twee kunnen prima naast elkaar een zeer groot publiek aanspreken. Het is beter om gezamenlijk de markt voor elektrische auto’s snel te vergroten dan elkaar (nu al) te gaan beconcurreren.