BMW breidt luxe segment verder uit met volledig elektrische auto’s

Als onderdeel van het toekomstige productoffensief heeft BMW een nieuwe merksignatuur ontwikkeld die past bij de positionering en het karakter van de exclusiefste modellen uit het gamma. De toekomstige BMW 8 Serie en BMW X7, evenals de BMW i8 en toekomstige BMW i8 Roadster worden naast de BMW 7 Serie gepositioneerd in het sterk uitgebreide luxeaanbod van BMW.

BMW ontwikkelt nieuwe merksignatuur voor exclusieve modellen

Als onderdeel van het toekomstige productoffensief heeft BMW een nieuwe merksignatuur ontwikkeld die past bij de positionering en het karakter van de meest exclusieve modellen uit het gamma. De toekomstige BMW 8 Serie en BMW X7, evenals de BMW i8 en toekomstige BMW i8 Roadster worden naast de BMW 7 Serie gepositioneerd in het sterk uitgebreide luxeaanbod van BMW. Het exclusieve karakter en de overeenkomsten van deze topmodellen worden benadrukt door een nieuw logo. Op de zwart-witte variant van het bekende BMW logo staat ‘Bayerische Motoren Werke’ voluit geschreven. Deze nieuwe signatuur wordt gepresenteerd op de autoshow van Frankfurt (IAA).

BMW volgt eigen weg

Met de klassieke uitstraling en de volledige uitgeschreven merknaam is het logo een eerbetoon aan de indrukwekkende historie van BMW. Het merk heeft zich altijd ingezet voor unieke oplossingen en concepten. Ook is de fabrikant talloze uitdagingen aangegaan, wat onder meer tot de lancering van het merk BMW i heeft geleid. Deze merkeigenschappen spreken een doelgroep aan die ervan houdt om nieuwe dingen te proberen, een voortrekkersrol te spelen en een eigen weg te volgen in het leven. “Deze mensen willen hun tijd maximaal benutten”, zegt Hildegard Wortmann, Senior Vice President Brand BMW. “Ze willen maximaal genieten van elk moment met betekenisvolle en mooie zaken.”

Vrije pioniersgeest leidt tot vooruitstrevende luxe
De modellen van BMW kenmerken zich door moderne luxe, waarvoor traditie en vernieuwingsdrang de basis vormt. De topmodellen zijn de belichaming van een nieuwe vorm van luxe. Een vorm die esthetiek en rijplezier koppelt aan een gevoel van vrijheid en individualiteit. De ultieme vorm van luxe is van oudsher gekoppeld aan de nummers 7 en 8 in het aanbod van BMW. De BMW 7 Serie toplimousine staat al veertig jaar garant voor exclusiviteit en rijplezier. En dan is er de BMW 8 Serie, die sinds zijn introductie in 1989 bekendstaat om zijn avantgardistische, dynamische en innovatieve design en vooruitstrevende technologie.

BMW i8 eerste hoofdstuk in toekomst sportwagens BMW

De nieuwe BMW 8 Serie heeft een elegante, dynamische en luxueuze uitstraling. De plug-in hybride BMW i8 vormt het eerste hoofdstuk in de toekomst van de sportwagen. Het vooruitstrevende karakter van de huidige topmodellen BMW komt tot uiting in tal van innovaties, zoals het gebruik van koolstofvezel in productiemodellen, de mogelijkheid om de auto op afstand te parkeren en de toepassing van laserverlichting.

Inspirerende ervaringen, unieke momenten.
BMW focust zich continu op het verbeteren van de relatie met de klant met behulp van unieke ervaringen, emotie en maatwerk. Het doel is om elke dag een speciale mobiliteitsbeleving te bieden aan de hand van unieke en verbeterde services. Toekomstige diensten zullen deel uitmaken van een haal- en brengservice die specifiek is afgestemd op de behoefte van de klant. De speciale Add-on Mobility service zorgt voor een ongekende flexibiliteit en vrijheid voor klanten in het topsegment. Als eigenaren van een BMW 7 Serie bijvoorbeeld extra transportcapaciteit nodig hebben, kunnen zij gebruikmaken van een BMW X7, terwijl ze tijdens een weekendtrip gebruik kunnen maken van een BMW 8 Serie.

BMW breidt dienstenpakket klanten verder uit

Het model- en serviceaanbod van BMW voor het wereldwijd groeiende topsegment wordt aangevuld met tal van diensten die inspelen op de behoeften van de moderne, internationale doelgroep en die niet alleen betrekking hebben op rijplezier. Het BMW i Pure Impulse Experience programma biedt eigenaren van een BMW i8 de mogelijkheid om te genieten van bijzondere culturele evenementen en reizen – van exclusieve sightseeing-tours en galadiners in sterrenrestaurants tot bezoeken aan de Grammy Awards in Los Angeles, de Art Basel fair in Hong Kong en de White Turf paardenraces in St. Moritz.

Het streven van BMW naar een bijzondere mobiliteitservaring om het leven van klanten nog specialer te maken, komt volledig tot uiting in het grootste productoffensief in het topsegment van BMW ooit. “We bouwen een luxe ecosysteem van unieke services en ervaringen die passen bij het toekomstige aanbod van luxemodellen en die voor buitengewone en onvergetelijke momenten zorgen”, aldus Wortmann.

BMW heeft door de jaren heen veel bijzonder en onvergetelijke momenten gecreëerd voor klanten en fans. Denk aan de BMW Art Car Collection, de ongeëvenaarde reeks ‘kunstwerken op wielen’. Sinds 1975 maken wereldwijd befaamde artiesten indrukwekkende museumstukken van productiemodellen en raceauto’s. Authenticiteit speelt daarbij een grote rol: veel van deze ‘one-offs’ debuteerden op het circuit en niet op een tentoonstelling of iets dergelijks.

Memorabele gebeurtenissen op bijzondere locaties zijn ideaal voor BMW om met potentiële klanten in contact te komen. Zodoende vormen ze het ideale decor om nieuwe modellen aan de wereld voor te stellen. “BMW moet aanwezig zijn op plekken waar potentiële klanten hun tijd doorbrengen”, voegt Wortmann. “We zijn op dat soort momenten niet alleen een autofabrikant, maar ook een partner die begrijpt wat een luxueuze levensstijl kenmerkt.”