Volgende elektrische BMW pas in 2019 verwacht

Als het gaat om volledig elektrische auto’s heeft BMW de laatste 5 jaar geen enkel nieuw model op de markt gebracht. Recent heeft de BMW i3 serie een upgrade gehad met een nieuwe BMW i3 en BMW i3s. Maar dit zijn “slechts” verbeteringen van de auto die 5 jaar geleden op de markt kwam.

De verwachting is dat het nog tot zeker 2019 duurt voordat BMW een nieuwe elektrische auto presenteert die op een nieuw platform is gebouwd.

 

BMW serieus bezig met de elektrische auto

De flinke tijd die BMW neemt om een nieuw model te lanceren zaaide wat twijfels over de ambitie van BMW op de groeiende markt van volledig elektrische auto’s. Echter, BMW heeft nu haar plannen bijgesteld en kenbaar gemaakt. Er zullen nog meer soorten volledig elektrische auto’s worden gebouwd dan eerder aangegeven.

BMW had recentelijk al aangegeven dat 15 tot 25 procent van de totale verkoop van BMW’s volledig elektrisch of plug-in hybride zouden zijn. Het was tot nu nog niet duidelijk welk deel hiervan nu volledig elektrisch zou zijn.

 

BMW gaat 12 volledig elektrische auto’s op de markt zetten

Harald Krüger, voorzitter van de raad van bestuur van BMW AG, gaf hierover vandaag een verhelderende verklaring. BMW wil de leider worden in het premium segment van elektrisch aangedreven voertuigen. Vanaf 2025 zal BMW 25 auto’s met een elektrische aandrijflijn aanbieden. Hiervan zijn 12 modellen volledig elektrisch. Vandaag toonde BMW de eerste elektrische MINI die in 2019 verkocht zal gaan worden. Ook zal de BMW X3 een volledig elektrische aandrijflijn krijgen en vanaf 2020 in de showroom staan. Voorts zullen alle volledig elektrische auto’s tot het BMW i label behoren. Dit geldt dus ook voor de X3. BMW iNext, het andere speerpunt van BMW zal vanaf 2021 op de markt verschijnen.

Tevens bevestigde BMW dat de elektrische MINI en X3 in massa zullen worden geproduceerd. Dit moet het volume van volledig elektrische auto’s wat BMW verkoopt aanzienlijk verhogen.

Het lijkt er dus op dat BMW meer gaat inzetten op de volledig elektrische auto in plaats van de elektrische auto’s waar meestal de plug-in hybriden mee worden bedoeld.

Elektrische BMW met 700 km actieradius

BMW gaf aan dat de actieradius van de volledig elektrische auto flink hoger zal liggen dan haar huidige aanbod.

Samenvattend:
Volledig elektrische auto’s zullen in massa worden geproduceerd en toegankelijk worden voor een brede markt. Met een actieradius tot 700 km zullen deze auto’s voor iedereen geschikt zijn.
De plug-in hybriden van BMW zullen een nieuwe standaard neerzetten met een volledig elektrisch bereik tot 100 km. Dit zijn natuurlijk cijfers volgens de NEDC normen dus in de praktijk moet rekening worden gehouden met 500 km resp. 60 km actieradius. Dit is evengoed een significante verbetering ten opzicht van wat BMW nu te bieden heeft.