Tesla elektrische vrachtwagen onthulling naar 16 november

CEO Elon Musk maakte deze week bekend de onthulling van de Tesla elektrische vrachtwagen, de Tesla Semi, naar achter te schuiven. Het prototype van deze elektrische vrachtwagen is echter wel gereed.

Tesla heeft de introductie van de Tesla Semi vooral verlaat in verband met de focus op oplossingen voor de Tesla Model 3 productie aanloopproblemen en de levering van batterijen aan het door orkanen geteisterde Puerto Rico.

Ontwikkeling Tesla Semi ligt op schema

Musk kon, zonder in details te treden, wel wat loslaten over de Tesla Semi voortgang:

Het eerste Tesla vrachtwagen prototype is gereed maar we verschuiven de onthulling naar 16 november zodat we onze capaciteit kunnen richten op het oplossen van de Model 3 problemen en het verhogen van de batterij productie voor Puerto Rico en andere geteisterde gebieden.

Het eerste prototype van de Tesla elektrische vrachtwagen werd eerder deze week gezien op een parkeerplaats. Musk gaf in een aantal Tweets aan dat de specificaties van de Tesla Semi beter waren dan wat tot nu toe naar buiten was gekomen. Een van deze specificaties betrof het bereik wat zou liggen tussen de 300 en 450 km. Dit zou dus meer moeten zijn dan de 450 km. Een andere gerucht rondom de Tesla Semi betreft het ultra-snelle oplaadsysteem en/of batterijwissel systeem wat voor de Tesla Semi zou kunnen worden toegepast. Zoals gezegd, vage geruchten.

Lagere operationele kosten elektrische vrachtwagen van Tesla

Wat vrijwel zeker is, is dat de Tesla elektrische vrachtwagen veel lagere operationele kosten met zich mee zullen brengen dan door diesel aangedreven vrachtwagens. Percentages tot 70% doen de ronde, maar dit geldt voor de Amerikaanse markt. Voor de Europese markt zouden deze voordelen dus minder of nog meer kunnen zijn.

We zullen nu dus geduld moeten hebben tot de definitieve onthulling van de Tesla Semi die nu voor 16 november staat gepland.