Duurzaam vervoer voor duurzaamste containerterminal ter wereld

Amsterdam, 18 december 2014 – De nieuwe containeroverslag van APM Terminals zet 35 elektrisch aangedreven Nissans in voor het vervoer van medewerkers. Mede dankzij deze auto’s en de toepassing van windenergie is de nieuwe terminal de eerste waarvan de activiteiten niet zorgen voor uitstoot van CO2-, NOx- en fijnstof – niet op het terrein en ook niet erbuiten.

APM Terminals neemt windenergie af van Nuon Energy. De elektriciteit wordt gebruikt voor de aandrijving van de elektrische kranen, de 37 elektrische Lift Automatic Guided Vehicles – die de containers horizontaal verplaatsen – en de 35 elektrische Nissans e-NV200 en Evalia.

Elektrische Nissans APMT

Elektrische Nissans bestrijken 86 hectare

De Nissans zijn bedoeld voor de medewerkers op de kade en op kantoor, die ermee over het 86 hectare grote terrein op Maasvlakte 2 rijden. Technici, beveiligers, IT’ers en andere medewerkers van APM Terminals kruipen achter het stuur van de fluisterstille en emissievrije Nissans. De totale order van APM Terminals omvatte negentien bedrijfsauto’s (Nissan e-NV200) en zestien personenauto’s (Nissan Evalia) met vijf zitplaatsen. De auto’s zijn onlangs afgeleverd.

Jordi Villa-Onses, Managing Director van Nissan Nederland, constateert: ‘Steeds meer grote en kleine bedrijven realiseren zich dat emissievrije mobiliteit niet een wens voor de toekomst is, maar een realiteit van vandaag. De keuze van APM Terminals – de duurzaamste containeroverslag ter wereld – illustreert dat onze Nissan e-NV200 perfect aansluit op duurzame ambities.’

In Amsterdam rijdt al een vloot van meer dan tweehonderd Nissans e-NV200 en Evalia. Ook in andere steden vervangen deze elektrische bedrijfsauto’s en taxi’s de diesel verstokende busjes, zodat de plaatselijke luchtvervuiling sterk wordt beperkt.

Standaard in containerterminal industrie

‘We zijn trots op onze technologische inspanningen en inkoopkeuzes. Die zorgen ervoor dat deze terminal de eerste ter wereld wordt zonder uitstoot van CO2 en NOx’, aldus Frank Tazelaar, Managing Director van APM Terminals Maasvlakte II. ‘Hiermee verbeteren we het milieu in en rond de Rotterdamse haven en zetten we een standaard in de containerterminal industrie op het gebied van duurzaamheid’