Tesla Model X met trekhaak

11 dec, 2014 | Model X, Nieuws, Tesla

Het kan nog even duren voordat de Tesla Model X SUV daadwerkelijk in de verkoop gaat, maar er worden langzaam steeds meer details bekend. De Tesla Model X wordt gebouwd op het chassis van de Tesla Model S. Dat was geen geheim natuurlijk. Evenmin dat de Model X standaard met een dubbele elektromotor en dus vierwielaandrijving wordt uitgerust.

Ook is al een tijd bekend dat de Model X met gigantische vleugeldeuren wordt uitgerust die het in- en uitstappen moeten vergemakkelijken en ook minder omgevingsruimte vragen bij het openen van de deuren.

Tesla Model X met trekhaak

Wat wel nieuwe is, en ook uniek voor een volledig elektrische auto, is dat de Tesla Model X kan worden uitgerust met een trekhaak. Nu hoeft de Model X zich ongetwijfeld niet te schamen voor het gigantische vermogen wat beide elektromotoren leveren dus wat dat betreft zal het geen probleem zijn. De eigenaar met aanhanger zal zich vooral druk moeten maken over het goed vastsnoeren van zijn lading als hij per ongeluk het pedaal iets te ver indrukt.

De trekhaak is ook geschikt voor de montage van een fietsen – of ski rack. Het zal duidelijk zijn dat de vleugeldeuren niet veel ruimte bieden voor een dakkoffer of imperiaal dus dat een dergelijk rack een gewenste optie is.

Er zijn al wel wat trekhaak kits te koop voor elektrische auto’s, maar de Tesla Model X zal de eerste elektrische auto zijn waarbij dit af fabriek kan worden geleverd.

 

Hier een eerste impressie van de opbouw van een Tesla Model X met trekhaak

Productie Tesla Model X uitgesteld

Minder leuk nieuws is dat Tesla de productie van de Model X weer wat heeft uitgesteld. De nieuwe eigenaren, waarvan een flink aantal zich al vooraf hebben ingeschreven, zullen tot ruim in 2016 moeten wachten op hun nieuwe speelgoed. Tesla geeft aan meer tijd nodig te hebben voor het afronden van alle strenge testen die ze op de Model X loslaten. De productie van de nieuwe Model X zal in het derde kwartaal van 2015 starten. Tesla heeft nog geen definitief productie model getoond tot aan dit moment.

Ondertussen wordt de montage fabriek in Fremont, Californië, gereed gemaakt voor beta testen en voertuig validatie. Gelijktijdig wordt ook de productiecapaciteit daar flink uitgebreid voor het kunnen bouwen van grotere aantallen elektrische auto’s, zowel voor de Model S als de toekomstige Model X.