De Jaguar I-pace concept in beeld

De eerste elektrische auto van Jaguar is deze week aangekondigd. In deze video krijg je een goede indruk hoe deze auto er uit komt te zien. De Jaguar I-pace is een concept car. Er zal dus nog wel het een en ander veranderen. Toch hoeft het niet heel lang te duren voordat je de eerste elektrische auto van Jaguar ziet rijden. De druk van de markt is hoog en de verwachting is dat al in 2018 de eerste productiemodellen zullen verschijnen.

De I-Pace wordt gebouwd op een nieuw platform wat later ook gebruikt zal worden voor nieuwe volledig elektrisch aangedreven Jaguars. Jaguar gaat er vanuit dat ze op haar reputatie als bouwer van luxe auto’s kan voortborduren. De I-Pace heeft als grootste concurrent op dit moment vooral de Tesla Model X.

De specificaties van de Jaguar I-Pace staan nog niet vast maar houd rekening met minimaal een 90kWh batterij, vierwielaandrijving en een acceleratie van 0-100 binnen 4.0 seconden. Of de Jaguar ook zal worden uitgerust met hardware om autonoom rijden mogelijk te maken zoals met alle nieuwe Tesla’s is nog niet bekend.