Mitsubishi Outlander PHEV 2013

Mitsubishi Outlander PHEV 2013

De Mitsubishi Outlander PHEV is werelds eerste plug-in-hybrid SUV. Met zijn vierwielaandrijving, hoge zitpositie en automaat biedt de Outlander PHEV ook een echte SUV ervaring. Reken hierbij alle voordelen van het elektrisch rijden en je hebt een zeer aantrekkelijk concept. De verkoopcijfers van de Mitsubishi Outlander PHEV zijn dan ook bovenverwachting. Voor het jaar 2013 is de auto in Nederland uitverkocht.

 

Het interieur van de Mitsubishi Outlander PHEV

Interieur Mitsubishi Outlander PHEV

Net als de overige moderne elektrische auto’s, beschikt ook de Outlander PHEV over een prima instrumentarium waarmee o.a. kan worden afgelezen hoeveel stroom nog beschikbaar is of in welke modus je rijd.  Met de driver-selector joystick in de middenconsole kun je de accucapaciteit beheren. Het interieur van de Outlander PHEV is prima in orde. De auto biedt plaats aan 5 volwassenen die allen kunnen genieten van de hoge zitpositie. De laadruimte is zoals van de meeste SUV’s erg ruim. Mitsubishi heeft de Outlander PHEV wat extra geluidsisolatie meegegeven. Wanneer je in de EV-drive modes (elektrisch) rijd, is het dan ook aangenaam stil bij lage maar ook bij hogere snelheden. Standaard wordt de auto voorzien van zwarte of off-white lederen bekleding.

De Mitsubishi Outlander PHEV is er nu in vier uitvoeringen. De PHEV Business Edition, PHEV Executive Editioin,  PHEV Instyle en de PHEV instyle+. Vanaf het basis model, de Business Edition, biedt de Outlander PHEV al behoorlijk wat luxe. Denk bijvoorbeeld aan een premium geluidsinstallatie, achteruitrijcamera, climate control met twee zones, LED verlichting, privacy glas, enz.

De Executive Edition biedt als extra’s zaken als Mitsubishu Remote control (voor iPhone of Android),  18 inch lichtmetalen velgen, een uitgebreid communicatie systeem met navigatie en Wide Vision HID koplampen met sproeiers.

Weer een niveau hoger, de Instyle, biedt een elektrisch glazen schuifdak, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare achterklep en lederen bekleding met stoelverwarming.

Op de topversie van de Outlander PHEV, de Instyle+,  monteert Mitsubishi vooral zaken die de veiligheid dienen. Adaptive cruise control, Lane departure warning, Forward collision mitigation system en een Digitale tuner.

 

Technische specificaties

van 0 - 100 km/h

Verbruik kWh per 100 km

Praktijk bereik 12 kWh

Praktijk bereik Hybrid

Aandrijvingen van de Outlander PHEV

De Outlander PHEV is voorzien van een 2.0 liter benzinemotor en 2 elektromotoren van 60kW, een op de vooras en een op de achteras. Mitsubishi noemt dit het Standard All Wheel control (S-AWC). Door de 4WD lock modus in te schakelen kun je de krachten die de elektromotoren opwekken gelijkmatig verdelen over beide assen.
De elektromotoren worden gevoed door een 300V Lithium-ion accupakket van 12 kW. Daarmee kun je zo’n 60 kilometer elektrisch rijden. Reken in de allerdaagse praktijk op 45-50 km. De 70 kW generator die de elektromotoren van stroom voorziet wordt gevoed door de 2.0 liter benzinemotor.  De range van de Outlander PHEV is dus vrijwel onbeperkt terwijl je toch van alle voordelen van het elektrisch rijden kunt genieten. Mitsubishi geeft een verbruik aan van 2.0 liter over 100 km. Dat is dus 1:50. Ook hier geldt dat deze cijfers in de praktijk niet gehaald zullen worden, maar het verbruik blijft zeer gunstig. De mate van regeneratie van energie tijdens (af-) remmen is te regelen met de peddels aan het stuur.
Een fijne bijkomstigheid is dat de Outlander PHEV 1500 kg mag trekken wat voor een elektrische auto of hybride auto erg veel is. Daarmee is de Outlander PHEV dus ook prima geschikt om een caravan of aanhanger te trekken.

Prijs vanaf Euro's

%

Bijtelling 2013

Leaseprijs vanaf

Aantal personen

Bijtelling 2014

De Outlander PHEV is uitverkocht voor het jaar 2013. Nieuwe eigenaren moeten (indien zakelijk aangeschaft) een bijtelling hanteren van 7%. De Outlander PHEV is vrijgesteld van BPM je betaald tot en met 2015 geen wegenbelasting. De Outlander PHEV wordt voor de belasting geschaard onder de elektrische auto’s en komt daarmee in aanmerking van de KIA, MIA en VAMIL regelingen waardoor het voor de zakelijke rijder ook financieel een aantrekkelijke auto is.

Rij impressies en tests

Share This