Citroën C-Zero als ideale stadsauto

De Citroën C-Zero is de elektrische variant van de populaire C-serie van Citroën. De Citroën C-Zero heeft de kenmerken van een ideale stadsauto: compacte afmetingen, een snel op te laden tractiebatterij en voldoende actieradius voor de dagelijkse ritten. En dankzij de stilte in het interieur van deze volledig elektrische auto vergeet u de drukte van de stad. Een auto boordevol technologie en creativiteit die nu al aan de eisen van de toekomst voldoet!

Sterke punten van de Citroën C Zero

  • 100% elektrisch
  • Slechts 4% bijtelling en geen CO2-uitstoot
  • Rijdt nagenoeg geluidloos
  • Is lekker wendbaar en compact (en er is voldoende ruimte voor 4 volwassenen), ideaal voor in de stad dus.

De Citroën C-Zero wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 49 kW (67 pk ECE). Deze wordt door een lithium-ion-batterij met een capaciteit van 16 kWh van stroom voorzien. De batterij levert voldoende stroom voor de elektromotor, de airconditioning en de verwarming. De elektrische C-Zero heeft een top van 130 km/h en een actieradius van maximaal 150 km. Voor dagelijks gebruik is dit voor de meesten ruim voldoende.

De C-Zero komt tot leven door de contactsleutel om te draaien. Een geluidssignaal laat de bestuurder weten dat de auto klaar is voor vertrek. Een eenvoudige maar fraaie meter geeft realtime aan hoeveel energie de auto heeft verbruikt en opwekt. Dit geeft de bestuurder inzicht in het gevolg van zijn rijstijl die afhankelijk van de nog te rijden afstand kan worden aangepast.

De Citroën C-Zero is te leasen en daarmee heeft u op het moment van schrijven nog slechts 4% bijtelling.
Wilt u de C-Zero leasen? Dan profiteert u van slechts 4% bijtelling en geen wegenbelasting in 2015.

 

Opladen van de C-Zero

Met de meegeleverde laadkabel kan de elektrische auto in een normaal 220V-stopcontact worden opgeladen. Het opladen van de Citroën C-Zero duurt dan 6 tot 11 uur, afhankelijk van de geleverde stroomsterkte.

Bij speciale laadpunten kun je de elektrische auto in 30 minuten opladen tot 80% (monofasestroom, 125 A).

Tijdens het vaart minderen werkt de elektromotor van de Citroën C-Zero als een generator. Hij zet de bewegingsenergie van de auto om in elektrische energie voor de batterij. Dit verlengt de actieradius en zo verspil je ook geen energie.

De Citroën C-Zero valt niet alleen op door zijn 100% elektrische aandrijflijn, maar ook door zijn gedurfde uiterlijk. Met zijn strakke design, vloeiende lijnen, gewelfde dak en grote ruiten onderscheidt de C-Zero zich duidelijk van andere stadsauto’s. Het afwerkingsniveau is daarbij prima.

Eenvoudige te rijden stadsauto

Deze wendbare en handzame elektrische C-Zero laat zich gemakkelijk door de stad manoeuvreren. De auto is lekker vlot, stil en erg praktisch. Door zijn geringe buitenmaten en de goede wendbaarheid is de C-Zero makkelijk te parkeren. Rijplezier is met deze eigenschappen gegarandeerd. De grote ruiten geven de bestuurder en inzittenden goed zicht op de buitenwereld.

Interieur Citroën C-Zero

interieur citroen c-zeroHet overzichtelijke dashboard van de Citroën C-Zero is voorzien van een audiosysteem en de bediening van de airconditioning. Het ontwerp is functioneel en ergonomisch en de afwerking is wederom prima.

Stap in en ervaar hoe de elektromotor meer ruimte overlaat voor de inzittenden. Ondanks de compacte afmetingen is deze elektrische auto een volwaardige vierzitter met een praktische bagageruimte (166 liter).