De Fisker Karma komt terug

Fisker Automotive is bezig met een doorstart. De Fisker Karma wordt nieuw leven ingeblazen.

Op de nieuwe website toont aan dat er weer leven wordt geblazen door XWanxiang America, de grootste Chinese auto-onderdelen fabrikant.

Fisker Karma heeft veel potentie

Aan de foto’s op de website te zien komt de Fisker Karma terug in dezelfde dramatische styling als de huidige super car. Om de auto dit keer wel tot een succes te maken, want die potentie heeft de auto absoluut, is het te hopen dat de nieuwe eigenaar prioriteit stelt aan het verbeteren van de kwaliteit. Van het huidige model zijn er namelijk maar weinig (tot geen) die geen problemen hebben ondervonden.

De productie locatie is nog niet bekend gemaakt maar het lijkt er op dat de vorige bouwer, het Finse Valmet, de productie zal hervatten. En hoewel geen datum wordt afgegeven geeft Fisker aan “zo snel mogelijk” weer te beginnen met het bouwen van de sportwagen. Binnen een jaar zouden nieuwe auto’s van de band kunnen rollen.

Fisker Karma

Wanxiang zal ook de huidige eigenaren tegemoet komen. Behalve de zeer lage garantie bedragen van maximaal $2,000, wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de beleving van de huidige eigenaren, wat dat ook mogen betekenen. Ik ga er maar vanuit dat alle issues alsnog onder garantie worden gerepareerd wil Fisker nog een serieuze kans maken op een succesvolle terugkomst.

Een goed begin is in ieder geval dat de website onder het kopje “Our History” de hele geschiedenis laat zien van Fisker, inclusief de rechtszaken met Tesla, de ontslagen, het faillissement en nu dan de doorstart. Eerlijk duurt het langst en dit is een goede start. Benieuwd wanneer we deze prachtige Fisker Karma weer op de weg mogen bewonderen.