Eind 2014 is BMW de eerste autoproducent die een productiemodel uitrust met de nieuwe laserlicht technologie. Deze vooruitstrevende techniek werd voor het eerst gepresenteerd op de Frankfurt International Motor Show in 2011. Dankzij deze innovatie is de BMW i8 niet alleen ’s werelds eerste plug-in hybride sportauto, maar ook de eerste productie auto die laserlichttechniek biedt. Terwijl de standaard versie van de BMW i8 al is uitgerust met zeer krachtige, energiezuinige full LED verlichting, geeft de optionele laserlicht technologie een lichtbereik van maximaal 600 meter. Een verdubbeling van de lichtsterkte en een energiebesparing van meer dan 30% ten opzichte van de LED verlichting.

BMW i8 Laserlicht systeem zeer compact

BMW i8 laser licht opbrengst

BMW i8 laser licht vergeleken met LED

Behalve een lager energieverbruik, verlicht het BMW Laser Licht de weg met een veel hogere licht intensiteit. Dit zonder daarbij veel warmte te produceren. Laser licht diodes zijn 10 x kleiner dan diodes van conventionele verlichting. Hierdoor kunnen de lampen niet alleen veel kleiner worden maar ook een stukje lichter. Doordat de lampen kleiner zijn kan ook de reflector er achter met een factor 10 worden verkleint ten opzichte van LED verlichting.
Het licht van de laser is extreem helder, vergelijkbaar met daglicht, wat door het menselijk oog als prettig wordt ervaren. Verschillende diodes met hoge capaciteit zenden een sterke lichtstraal uit via speciale lenzen op een fluorescerende fosfor substantie in de koplamp. Deze substantie vervormt de straal naar een zeer helder wit licht dat 10 x zo krachtig is als een conventionele lamp. Een speciaal systeem met camera zorgt er voor dat de intensieve lichtstraal het naderende verkeer niet verblind.

BMW i8 laser licht verhoogd comfort en veiligheid

BMW i8 Laser Licht geeft beter zicht en verhoogde veiligheid in de nacht.
De genoemde eigenschappen zorgen er dus voor dat het zicht ‘s avond veel beter is. Dat dit de veiligheid bij rijden in het donker verhoogd, zeker nu de lampen op de snelwegen wat vaker uitgaan,  moge duidelijk zijn. Doordat je ogen minder inspanning hoeven te leveren neemt ook het comfort tijdens het rijden in het donker toe. Het BMW i8 Laser Licht systeem wordt als optie op de BMW i8 geleverd.