Audi komt met elektrische auto

Om de markt van Tesla’s elektrische auto deels terug te veroveren zijn Duitse fabrikanten, waaronder Volkswagen, Porsche, BMW en Audi, volop bezig nieuwe modellen te ontwikkelen. Met name als dit jaar de Model X en in 2017 de model 3 worden gelanceerd zal het marktaandeel van Tesla significant kunnen worden uitgebreid als andere fabrikanten niet snel aanhaken op de elektrische auto revolutie.

Audi wordt al een tijdje gespot als leverancier van een volledig elektrische auto in de vorm van een SUV. Audi is sowieso bezig met een flinke uitbreiding van zijn modellenreeks om de modernisering sneller bij te kunnen houden. De volledig elektrische sportieve SUV, met de waarschijnlijke naam Audi Q6 e-tron, zal volgens de CEO in 2018 op de markt komen.

Audi Q6 elektrische auto

 

De auto zal een range hebben van minimaal 500 kilometer, de zelfde CEO,Rupert Stadler, had al eerder dit jaar aangegeven dat dit een “must” is voor nieuwe volledig elektrische auto’s. De werkelijke range zal in de buurt liggen van die van de recentelijk geïntroduceerde Tesla Model D75. De echte rivaal zal natuurlijk de Tesla Model X zijn, de SUV die in 2015 nog op de markt zal komen.

Anders dan de Model X zal de Q6 worden gebouwd op een conventioneel chassis en ook in een benzine – en diesel variant worden aangeboden. De Q6 e-tron zal waarschijnlijk als laatste in deze reeks worden aangeboden.

De Audi Q6 onderscheidt zich van andere SUVs van Audi door een meer coupe achtige styling. Audi bracht vorig jaar al een schets naar buiten van een auto met een lange carrosserie zoals van een traditionele SUV, maar met een lage daklijn en steile schuine achterklep, vergelijkbaar met de BMW X6 en de Mercedes GLE Coupe. Deze laatste zijn echter niet in een elektrische variant verkrijgbaar. De BMW en Mercedes zijn beide ook weer afgeleid van bestaande SUV modellen en het lijkt er dus op dat Audi dezelfde weg gaat bewandelen.