Vraag een willekeurige Tesla bezitter wat hij van zijn auto vind en je kunt een enthousiast verhaal tegemoet zien. Men zal uitweiden over de snelheid, wegligging, verbruik (welk verbruik?), onderhoudskosten, techniek en natuurlijk de visuele aspecten van de auto. Maar hoe verhoud deze liefde voor de auto zich ten opzichte van andere auto bezitters?

Tesla de meest geliefde auto onder bezitters

Een onderzoek onder 534.000 autobezitters in de VS heeft voor de tweede keer op rij aangetoond dat de Tesla model S de meest geliefde auto is. Maar liefst 92% van de Tesla bezitters kruiste het vakje “I love it!” aan tijdens het onderzoek van “Strategic Vision’s New Vehicle Experience Study”. Voor autofabrikanten zijn de resultaten meer dan alleen leuk om te weten. Bezitters van auto’s die het “I love it!” vakje aankruisen maken 7 x meer reclame voor hun auto dan zij die het bij “tevreden” houden.
Ook de chevrolet Volt scoorde zeer goed met een 2e plaats. Ook de Nissan Leaf scoorde hoog. Toevallig dat twee elektrische auto’s bovenaan staan in de lijst of is er toch duidelijk sprake van een auto 2.0 beleving hier?

In een ander rapport, van Consumer reports, zij maar liefst 98% dat ze de volgende keer weer een Tesla zouden kopen!

Model S meeste geliefde auto

10.030 Tesla’s model S in Q1

In het eerste kwartaal van 2015 heeft Tesla 10.030 stuks van de Model S verkocht (bij Tesla betekent dat, afgeleverd en betaalt), 55% meer dan Q1 2014.  Hiermee ligt Tesla op koers om in 2015 40.000 stuks van de Model S te verkopen. Dit jaar zal ook de Model X waarschijnlijk in productie worden genomen.