Nu de Tesla Model S een succesvolle introductie inmiddels een tijdje achter zich heeft gelaten, komen nu ook de grotere automobielfabrikanten in beweging.
Audi gaat zwaar investeren in de ontwikkeling van twee typen elektrische auto’s volgens Audi-topman Rupert Stadler in een interview in de Duitse krant de Frankfurter Allgemeine. In totaal zal Audi in de komende 5 jaar in totaal 24 miljard euro investeren in nieuwe modellen, nieuwe technologie en uitbreiding van haar productiecapaciteit. Audi wil het aantal modellen uitbreiden van 50 naar 60 in 2020.

Audi maakt een topprioriteit van duurzame groei en daarmee de introductie van nieuwe volledig elektrische – en hybride modellen.

Elektrische sportauto naar Audi R8 model

Het eerste type betreft een sportauto gebaseerd op de nieuwe versie van de Audi R8 e-tron zoals deze in 2015 zal worden gelanceerd. Tot nu toe zijn alleen concept modellen van de elektrische versie op het internet getoond maar nu lijkt het er dus op dat deze variant er echt gaat komen. Specificaties van de elektrische Audi R8 zijn er niet maar zullen ongetwijfeld indrukwekkend zijn!

Elektrische Sport Activity Vehicle (SAV)

Het tweede type dat Audi gaat ontwikkelen wordt vermoedelijk een directe concurrent van de nog uit te brengen Tesla Model X De introductie van de Model X staat voor eind 2015 staat gepland. Audi mikt op een actieradius van meer dan 500 kilometer, een tipping point voor velen (op basis van mijn eigen gesprekken met potentiële elektrische auto bezitters) om over te (durven) stappen op volledig elektrisch rijden.

Audi’s investering creëert momentum

Nu Audi heeft besloten om voor 2019 miljarden te investeren in de ontwikkeling van elektrische aandrijving en digitale technieken en ook andere fabrikanten op het punt staan hun investeringen in deze markt fors te vergroten, ontstaat een momentum wat doorslaggevend zal zijn voor de markt voor elektrische auto’s. Met meer nieuwe modellen, concurrentie, grote investeringen in ontwikkeling en een gelijktijdig snelgroeiende infrastructuur voor laadstations, kan het percentage elektrische auto’s op de wegen wel eens snel flink gaat toenemen.