De Tesla Model X P100D is een 7-zitter SUV. De Lamborghini is een (krappe) twee zitter. De prijs van de Model X in deze Ludicrous uitvoering is zo’n €180.000,=. De Lamborghini wordt aangeboden vanaf €433.000,=.

De Dragrace wereld is niet meer wat het geweest is. Zodra een Tesla in vol ornaat aan de start verschijnt is de uitslag eigenlijk al bekend. Zo ook met de laatste race tussen een Tesla Model X P100D met Ludicrous + mode en de Lamborghini Aventador.

De Model X verslaat in onderstaand filmpje de Aventador op de 1/4 mile  met 0,5 seconden en raffelt daarbij de 1/4 mijl af in 11,4 seconden. De snelheid bedroeg op dat moment al 188 km/h.

 

Eigenaar Lamborghini Aventador wilde drag race tegen Tesla Model X

De eigenaar van de Lamborghini had de Tesla eigenaar uitgedaagd voor deze race. Vermeld moet worden dat de batterij van de Tesla op dat moment voor 73% geladen was. Dat betekent dat de Model X nog sneller was geweest had de batterij op 100% gestaan aangezien de Ludicrous mode de beste performance neerzet op een volle batterij. Overigens bleek de eigenaar van de Lambo zelf ook een Tesla te bezitten dus hij wist waar hij aan begon.

Nu zijn elektrische auto’s natuurlijk in het voordeel doordat het volle vermogen direct beschikbaar is. Er hoeft niet geschakeld te worden en de vierwielaandrijving zorgt ervoor dat al dat geweld zonder problemen kan worden beheerst.

Lamborghini Aventador haalt hogere topsnelheid

Zou de race afstand langer zijn geweest dan had de Aventador de Model X ingehaald. De topsnelheid van de Lamborghini was hoger dan die van de Model X. Goed nieuws voor de overgebleven benzine auto liefhebbers wellicht. Maar toch. We hebben het over een 7-zitter SUV die een volbloed sportauto aan de kant zet…

De heren hebben besloten het binnenkort nog eens te proberen. Nu met een volle batterij voor de Model X.

Hier alvast de beelden van de eerste race tussen de Tesla Model X en Lamborghini Aventador.