Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet

Mercedes heeft een nieuw concept van een volledig elektrische cabriolet getoond als onderdeel van het Mercedes “Vision” design. De “Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet” is Daimlers idee van een “ultra elegante luxe cabriolet” met een volledig elektrische aandrijving.

Elektrische aandrijflijn

De auto is ontworpen als een high performance elektrische auto met vier elektromotoren die elk één wiel aansturen. Hierdoor is vierwielaandrijving mogelijk en kan de batterij in de bodem van de auto worden verwerkt zoals we dat ook van Tesla kennen.

Mercedes beweert dat de auto een vermogen van 550 kW (of 750 pk) levert en van 0 naar 100 km/h accelereert binnen 4 seconden. De topsnelheid is elektronische begrenst op 250 km/h. Het bereik is groter dan 500 km volgens de NEDC norm en 320 km volgens de EPA norm. Mercedes gaat niet perse voor de snelste acceleratie maar gebruikt al dat vermogen om juist wat efficiënter met de energie om te kunnen gaan en hierdoor een hoger bereik te halen.

Daimler beschrijft ook een snellaad functie met een laadcapaciteit tot 350 kW zoals ook Porsche die heeft ontwikkeld.

Design van de Vision Mercedes Maybach 6 cabriolet

Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler AG, zegt dit over het ontwerp:

“De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet brengt het huidige niveau van luxe naar het ultieme niveau van luxe en is de perfecte weergave van onze design strategie. Adembenemende proporties gecombineerd met een luxe “haute couture” interieur leveren samen de ultieme beleving.”

Alle huidige kenmerken van de Maybach signatuur komen terug in het nieuwe concept. Zoals de extreem lange motorkap (daar moet ook een nieuwe naam voor verzonnen worden) en de achterpartij die doet denken aan het ontwerp van een jacht.

Hier een aantal afbeeldingen zoals die door Daimler zijn vrijgegeven.

Mercedes heeft nog geen elektrische auto op de markt

Mercedes heeft onlangs de enige volledig elektrische Mercedes, de Mercedes B-Klasse Electric Drive, van de markt gehaald. Mercedes lijkt zich nu vooral te focussen op het ontwerpen van mooie concept auto’s.

De wereld beweegt naar een volledig elektrische aandrijflijn voor alle automodellen en typen. Daar hoort dus ook een volledig elektrische grote en luxe cabriolet bij.

De Vision Concept auto’s zijn vooral vingeroefeningen voor de ontwerpers. Er zullen maar weinig van deze concepten daadwerkelijk op de markt komen. Deze enorme cabriolet zal hierop geen uitzondering zijn.

Wel is duidelijk dat alle concept auto’s zijn gebaseerd op een volledig elektrische aandrijflijn. Hieronder valt dus deze Vision Mercedes Maybach 6 cabriolet als ook de Mercedes-Benz Vision Tokyo en de Mercedes-Benz Vision Van.

Ook bemoedigend is dat Mercedes vanuit haar volledig elektrische “EQ” merk ook daadwerkelijk elektrische auto’s op de markt gaat zetten. Vooralsnog wachten we in spanning af tot de eerste elektrische Mercedes in productie gaat.