Vanaf 31 maart is het mogelijk de Tesla Model 3 te reserveren. Bezitters van een Model S of Model X krijgen hierbij voorrang. De reservering gaat gepaard met een aanbetaling van €1.000,= die wordt teruggestort indien wordt afgezien van de aankoop of anders wordt verrekend met de aanschafprijs.

31 Maart is ook het moment dat Tesla haar Model 3 officieel zal presenteren aan de wereld via een live streaming. Deze start vanaf 20:30 Nederlandse tijd en is te bekijken via TESLA.COM.

Nieuwe Tesla rijders mogelijk wachten tot 2019

De levertijden zijn nog niet bekend. De productie start volgens de huidige planning van Tesla “eind 2017”. De verwachting is ook dat Tesla tegen de tijd dat de productie werkelijk start al een dusdanig lange reserveringslijst heeft van Tesla personeel en huidige Tesla eigenaren, dat mensen die voor het eerst een Tesla willen aanschaffen pas in 2018/2019 hun auto zullen ontvangen. Tesla vermeld op haar site dat je de beste kans hebt om als een van de eerste een Model 3 te kunnen rijden door nu een Tesla Model S of Model X aan te schaffen 🙂

Tesla Model 3 game changer?

De Tesla Model 3 wordt algemeen gezien als de game changer op het gebied van de elektrische auto. De prijs van, naar verwachting, rond de €35.000 maakt de auto dan ook voor veel particulieren aantrekkelijk.
De verwachting is dat ook andere autofabrikanten nu snel(ler) met volledig elektrische auto’s op de markt zullen komen.