Tesla Model 3 in autoshow van Geneve 2016

Het derde model van Tesla de Model 3 zal in maart 2016 aan de wereld worden getoond. De motorshow van Geneve die op 1 maart 2016 van start gaat zou het debuut worden van de Tesla Model 3. De Model 3 gaat de concurrentie aan met de BMW 3 serie, de Mercedes C-klasse, de Audi A4 en de Jaguar XE. Het is ook goed mogelijk dat er meerdere varianten van de Model 3 zullen worden gebouwd zoals een cross-over die kan concurreren met de BMW X3.

Ondanks de vroege introductie van het model, zullen de eerste leveringen pas midden 2017 van start gaan, als eerste in Amerika. De batterijen van de Tesla mModel 3 komen uit Tesla’s nieuwe tesla gigafactory, die eind 2016 op grote schaal batterijen kan leveren.

Hoewel de technische details ook pas volgend jaar bekend worden gemaakt, is de verwachting dat de performance van deze auto gelijk ligt aan die van de BMW M3 en M4. Met de recente upgrade naar Ludicrous mode in de Model S, waarbij de 0-100 km/uur in 2,8 seconden wordt voltrokken, verwachten we dat de Tesla Model 3 de 4,1 seconde van de M3 zeker zal kunnen evenaren.

Batterij capaciteit Tesla Model 3

Het is niet waarschijnlijk dat de Model 3 wordt uitgerust met de 90kWh batterij van de Model S. Tesla heeft wel uitgesproken dat de batterij capaciteit gemiddeld met zo’n 5-8% per jaar toeneemt. Ook heeft Elon Musk recentelijk uitgesproken dat de batterijen die straks uit de fabriek komen rollen ook wat andere aanpassingen zullen ondergaan. Ook zal de carrosserie van de Model 3 een nog lagere weerstand hebben en een stuk lichter zijn.  Hierdoor is het aannemelijk dat de range van de Tesla Model 3 al snel richting de 350 km zal kunnen gaan. Dat zou een echte game changer kunnen betekenen voor de lease markt in Nederland maar ook voor de particuliere markt.