Geen knoppen in de Model 3

Het Tesla Model 3 interieur is wellicht het meest opvallendste onderdeel van het ontwerp van deze auto. Zeker wanneer je nog geen Tesla hebt gereden is het gemis aan knoppen, hendels, schakelaars en metertjes even wennen. Er is zelfs geen luchtventilatie te zien. Ook een radio met knoppen en sleuven voor cd’s en dergelijke ontbreekt. Het is ook niet vreemd dat juist dit opvallende verschil met, mag ik zeggen, ouderwetse interieurs voor een tweestrijd zorgt. De ene kant mist al de eerder genoemde zaken, de andere kant prijst het eenvoudige ontwerp.

Het interieur van de Tesla Model 3 kenmerkt zich door een minimalistische design. Buiten het esthetische effect wat Tesla hiermee wilde bereiken heeft het ook een ander doel. Het bespaart een hoop kosten. Tesla doet hier ook niet geheimzinnig over. Uitgebreide dashboards en consoles zijn dure onderdelen en ze maken de productie ook complexer.

 

Tesla Model 3 interieur bestand tegen modegrillen

Naast het directe kosten aspect is er nog een minder voor de hand liggend voordeel. Een minimalistisch dashboard is beter bestand tegen de alsmaar wijzigende dashboard designs die de autoindustrie bedenkt om haar modellen te onderscheiden. In plaats daarvan zijn alle functies van de auto via het touchscreen te bedienen.

De grootste aanpassingen aan het Tesla Model 3 interieur en dat van andere fabrikanten van elektrische auto’s zullen niet rondom het traditionele dashboard plaatsvinden. Doordat steeds meer fabrikanten zich nu ook gaan richten op het autonoom laten rijden van haar auto’s zal vooral de rest van het interieur grote wijzigingen laten zien.

Tesla Model 3 ontworpen voor autonoom rijden

Musk bevestigde nog maar eens dat toekomstige updates van de software het autonoom rijden voor de Tesla Model 3 en de Model S en Model X mogelijk maken met de hardware die nu standaard in elke Tesla wordt gemonteerd. Zelfs wanneer je het Tesla Model 3 interieur vergelijkt met dat van de Model S en Model X zie je al dat de Model 3 ontworpen is met autonoom rijden als uitgangspunt.

Het minimalistische ontwerp van het Model 3 interieur is een eerste stap naar de transitie van een interieur ontwerp wat zich richt op autonoom rijden.

Tijdens een persconferentie zei Franz van Holzhausen, Tesla’s hoofd designer:

“Het interieur van de Tesla Model 3 is het meest innovatieve onderdeel van het totale ontwerp. We hebben alles weggelaten wat niet noodzakelijk was. We hebben een interieur gecreëerd wat geen enkele andere auto op dit moment heeft. Het zal in stijl de tijd doorstaan” 

>> specificaties Tesla Model 3 <<

Model 3 interieur: de kunst van het weglaten

Rechte lijnen zijn nooit uit de mode geraakt. De kunst van het weglaten heeft dan ook menig fabrikant geen windeieren gelegd (Apple). Het menselijke brein waardeert een rustige omgeving, een strak ontwerp en eenvoudige bediening.

Knoppen, schakelaars, ventilatie openingen en meters zijn gevoelig voor veranderingen in design. Deze zijn nu allemaal verplaatst naar het stuur en het centrale touchscreen. De ventilatie vind nu plaats via een slim ontworpen ventilatiestrook wat over het gehele dashboard loopt. Hierdoor vermijd Tesla dus toekomstige aanpassingen aan het design.

Het is dus de kunst om zoveel mogelijk weg te laten zonder het goedkoop te laten ogen. Eenvoudig, elegant en economisch doordacht dus. Er is zeker veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de auto. Zo valt op dat de stoelen vergelijkbaar zijn met die uit de huidige Model S en Model X. Deze zijn een stuk comfortabeler dan de eerste Model S stoelen (heb ik zelf inmiddels ook ervaren).

Ook de zitplaatsen achter in de auto schijnen goed te voldoen aldus de eerste berichten die hier nu over verschijnen. Met name het grote glazen dak geeft veel hoofdruimte.

Model 3 alleen bedienen via stuur en touchscreen

Nu is dit niet echt een nieuwe feature natuurlijk. De scroll knoppen op het stuur bewegen in twee richtingen. Hiermee kan de Tesla App worden bediend op het 15 inch grote scherm. Deze biedt toegang tot bijvoorbeeld de telefoon of het mediacenter van de auto. Dezelfde knoppen kunnen ook worden gebruikt om de spiegels of het stuurwiel zelf in de gewenste stand te zetten.

Het stuur zelf kan dus horizontaal en verticaal worden aangepast. Ook hier is weer rekening gehouden met de toekomstige functie van autonoom rijden. Het stuurwiel kan nog niet in zijn geheel worden verwijderd maar kan in de toekomst wel verder worden verplaatst om het voor de inzittende achter het stuur comfortabeler te maken.

 

Tesla Model 3 nu alleen met Premium interieur uitvoering

Alle interieurs die je nu op de foto’s ziet zijn onderdeel van het Premium interieur. Dit wordt tegen bijbetaling van zo’n €5.000 euro geleverd. Alle nu geproduceerde Tesla Model 3’s zijn hiermee uitgerust. Het is dus nog even afwachten hoe het Tesla Model 3 interieur van het standaard model oogt.

Kortom: voor de controlfreaks (okay, slechte woordgrap) is het dus even wennen. Maar samen met autonoom en geruisloos rijden tegen relatief lage kosten zal autorijden straks wellicht een ontspannende ervaring worden.