Prototypes van de volgende generatie van de Nissan Leaf zijn het afgelopen jaar al vaker op foto vastgelegd. Het ging dat altijd om zwaar gecamoufleerde auto’s. Hierdoor was het slechts mogelijk een vaag beeld te krijgen van de vorm van de auto.

Nu zijn de eerste foto’s van de volgende generatie Nissan Leaf dan toch verschenen. De foto’s zijn genomen tijdens het maken van een promotiefilm van de nieuwe Nissan Leaf.

Huidige design Nissan Leaf onaantrekkelijk

Als voormalig eigenaar kan is dit statement bevestigen. De auto rijd heerlijk, maar het design was niet spectaculair. Ook andere Nissan Leaf eigenaren hopen daarom ook dat de volgende generatie van de Leaf een stuk aantrekkelijk oogt.

Eerdere beelden lieten al zien dat de nieuwe Nissan Leaf groter is. Duidelijk is ook de scherpere voorkant met de kenmerkende V-motion vorm.

Vanaf een hotelkamer in Spanje heeft iemand nu wat foto’s kunnen nemen van de nieuwe Nissan Leaf. Al vaker werden daar prototypes gespot maar nu dus zonder de camouflage. De foto’s geven het beste beeld tot nu toe van de auto die in september van dit jaar officieel gelanceerd zal worden.

Nieuwe generatie Nissan Leaf

 

Teasers nieuwe generatie Nissan Leaf

De afgelopen maanden heeft Nissan de nodige teasers vrijgegeven alsmede nieuwe eigenschappen zoals laatst het e-pedaal. Ook werden al beelden getoond van een koplamp, het interieur en de optie van autonoom parkeren.

Nissan leaf koplamp

 

 

Nieuwe generatie Nissan Leaf design sterk verbeterd

Hoewel er nog geen gedetailleerde foto’s beschikbaar zijn lijkt de nieuwe Nissan Leaf een stuk beter in het huidige straatbeeld te passen. De rare koplampen zijn verdwenen en de voorkant ziet er nu een stuk aantrekkelijker uit. Dit beïnvloed uiteraard direct het hele beeld van de auto die er van binnen eigenlijk best goed uitzag.

De belangrijkste verandering moet toch gevonden worden in het bereik van de auto. Op koude dagen is het bereik van de huidige Nissan Leaf gewoon erg laag. Ik kon met samengeknepen billen en drukkende vrachtauto’s net een retourtje van mijn woning naar de Maasvlakte voltooien. Na deze 2 x 50 km was de batterij op een paar procent na leeg.

 

Nieuwe Nissan Leaf kan de nr 1 positie op de EV markt behouden

Wanneer Nissan dit probleem (want dat is het) met de nieuwe Leaf kan verhelpen zouden ze de nummer 1 positie die zij momenteel nog steeds hebben wel eens kunnen behouden. Echter, het laatste prototype leek een bereik te hebben wat niet boven de 265 km kwam. In de praktijk zal dit uitkomen op zo’n 200 km. Dit mag dan wel flinke sprong zijn ten opzichte van het huidige bereik, het is toch nog steeds een stuk minder dan de verwachtte 320 km. Ook loopt Nissan hiermee dan achter op aankomende modellen zoals de Tesla Model 3 en de Opel Ampera E. Het vermoeden is dan ook dat dit een prototype betrof met een 40 kWh batterij. De optionele 60 kWh batterij zou wel de 320 km moeten kunnen halen en wellicht zelfs iets meer dan dat.

De Tesla Model 3 lijkt geen directe concurrent omdat hiervan het prijskaartje in de praktijk toch hoger zal liggen dan dat van de nieuwe generatie Nissan Leaf. De Model 3 heeft echter standaard al een bereik van 350 km. Afhankelijk van de prijs van de 60 kWh batterij zou Nissan dan toch de strijd met de nu al populaire Model 3 moeten aangaan. Van de Opel Ampera E zullen er niet genoeg geleverd kunnen worden zoals het er nu naar uitziet.

Tot nu toe is dus niets officieel bevestigd en blijft het dus bij geruchten op basis van huidige waarnemingen. In september zal Nissan de nieuwe generatie Nissan Leaf onthullen.