In Nederland hebben de elektrische auto en de plug in hybriden verkopen vooral in de laatste maanden van het jaar een flinke boost gekregen door het aflopen van een aantal fiscale maatregelen. Dit leidt onherroepelijk tot een terugval in het aantal verkochte elektrische auto’s in de eerste maanden van het jaar. Vooral het zwabberbeleid van de Nederlandse overheid kan zorgen voor een flinke vertraging van de groei van de elektrische auto verkoop in Nederland.

Elektrische auto verkoop 2014 stijgt 67%

Wereldwijd verwacht het onderzoeksbureau IHS Automotive dat de productie van de plug in hybride en elektrische auto’s met 67% groeit. De 67% groei staat in schril contrast met de 3,6% stijging van de algemene auto verkoop in de wereld. In absolute getallen betekend het een toename van de aantallen plug in hybriden van 242.000 in 2013 naar 403.000 auto’s in 2014.

De oorzaak hiervan is een mix van strengere emissie eisen in Europa, toename van het aantal modellen en dalende prijzen. Vooral dat laatste kan er voor zorgen dat de groei ook in Nederland kan doorzetten. Dit jaar worden de BMW i3 (in 2013 nog in beperkte aantallen beschikbaar), BMW i8, Audi A3 e-tron, een elektrische B klasse mercedes en de Volkswagens e-Golf en e-Up verwacht. Van de Golf komt waarschijnlijk ook een plug in hybride variant. Van de huidige populaire modellen als de Nissan Leaf, Chevrolet Volt/Opel Ampera en de Tesla Model S zullen grotere aantallen worden verkocht dan in 2013. Dit laatste vooral doordat nieuwe landen worden voorzien van verkooppunten voor deze elektrische auto’s.

Elektrische auto wordt goedkoper

De reductie van prijzen kan een boost geven aan de verkoop van met name de volledig elektrische auto. Hier wordt de prijs vaak als reden genoemd om niet tot aanschaf over te gaan. De Nissan Leaf is in 2013 al een paar duizend euro in prijs verlaagd in combinatie met een upgrade van het model wat heeft geresulteerd in een toename van maar liefst 130% in het aantal verkochte auto’s. De verwachting is dat meerdere modellen in prijs zullen worden verlaagd als gevolg van hoger productieaantallen en lager prijzen voor de batterijen als gevolg van meer competitie op deze markt. 2014 Lijkt dus een goed jaar te worden voor de elektrische auto!