BMW 3-serie wordt elektrisch

BMW zal zeer waarschijnlijk in september de volledig elektrische BMW 3-serie aankondigen. Hiermee wil BMW een antwoord kunnen geven op de Tesla Model 3. De laatste heeft inmiddels al meer dan 450.000 reserveringen binnen. Om dit in perspectief te plaatsen: BMW verkocht in 2016 in heel Amerika 160.000 exemplaren van de BMW 3-serie en ziet de vraag naar nieuwe auto’s nu al verminderen.

 

BMW stapt definitief in de markt van elektrische auto’s

BMW’s plannen met elektrische auto’s zijn tot nu toe niet heel duidelijk geweest. Toch lijkt het zichzelf nu definitief te gaan positioneren voor een serieuze entre op de markt voor elektrische auto’s. BMW heeft haar medewerkers in verschillende meetings al laten weten dat de elektrische auto geen tijdelijk fenomeen is. Er zal nieuwe productiecapaciteit worden gecreëerd voor het bouwen van een nieuwe lijn volledig elektrische auto’s

 

Uitbreiding van reeds aangekondigde elektrische BMW’s

Eerder dit jaar heeft BMW al bevestigd dat er een aantal nieuwe elektrische auto’s in productie gaan. Zo zal de eerste volledig elektrische MINI in 2019 op de markt komen. De volledig elektrische BMW X3 staat voor 2020 gepland. In het premium segment maakt de eveneens volledig elektrische BMW iNext zijn opwachting in 2021.

Al 6 jaar geleden kwam de BMW i3 als de eerste volledig elektrische auto van BMW op de markt. De komst van een elektrische BMW 3-serie was al langer verwacht om dit gat op te vullen. Ondanks dat de BMW X3 al eerder was aangekondigd had BMW nooit eerder iets losgelaten over de 3-serie. Hier gaat nu dus verandering komen. Gebaseerd op een betrouwbare bron uit BMW zelf zal de volledig elektrische BMW 3-serie in september op de IAA auto show in Frankfurt worden getoond.

De verwachting is dat ook Honda, Jaguar, Mercedes-Benz en Volvo met volledig elektrische auto’s komen. Dit zijn allemaal auto’s met een range van zo’n 400 km (320 km onder normale verkeersomstandigheden).

 

Elektrische BMW 3-serie moet de concurrentie met de Tesla Model 3 aangaan

Zoals gezegd lijkt het er sterk op dat de verkopen van nieuwe BMW 3-series nu al te lijden hebben onder de zeer binnenkort op de markt verschijnende Tesla Model 3. Wil BMW niet achterblijven dan zal de komst van de elektrische BMW 3-serie niet lang moeten duren. Ook andere fabrikanten in dit segment zijn hard bezig met het ontwikkelen van volledige elektrische auto’s.