Fisker toont werkend prototype EMotion – voorinschrijving begonnen

29 jun, 2017 | Fisker, Nieuws

Fisker heeft een werkend prototype gereed van haar elektrische auto, de Fisker EMotion. Morgen wordt de auto officieel getoond op een speciaal event.

Nieuwe toekomst voor Fisker inc.

Fisker was vooral bekend van de Fisker Karma. De Fisker Karma was werelds eerste plug-in hybride elektrische auto. Nadat dit bedrijf ter ziele was gegaan heeft een Chinese eigenaar de boedel en intellectuele eigendommen overgenomen.

Henrik Fisker wist de (merk)naam Fisker opnieuw te claimen.  De Wanxiang Group besloot toen de naam van het bedrijf om te zetten naar Karma Automotive. Zij hebben afgelopen maand de nieuwe variant van de Karma op de markt gebracht: de Karma Revero. Dit is wederom een plug-in hybride elektrische auto. Een hele mooie ook.

Fisker inc werd als start-up opnieuw gelanceerd in 2016. Henrik Fisker is CEO van dit bedrijf en zal nu dus in korte tijd haar eerste volledig elektrische auto aan het publiek tonen.

 

De Fisker EMotion is een premium sedan

Voor een reservering moet $2.000 worden neergelegd als aanbetaling van de $130.000,= die de elektrische sedan uiteindelijk gaat kosten. De EMotion oogt als een sport sedan maar belooft meer ruimte voor de bestuurder en de passagiers dan de direct concurrentie. Dit met dank aan de elektrische aandrijflijn uiteraard. Hierdoor kon men het hele dashboard naar voren schuiven en de wielbasis vergroten. Hierdoor ontstaat zowel voor als achter weinig overhang. Dit komt de stijfheid van de carrosserie ten goede.

De carrosserie van EMotion wordt opgebouwd uit aluminium en carbon fibers waarin de innovatieve batterij is geïntegreerd.

 

Ongekende (beloofde) prestatie voor de Fisker EMotion

Met de achterspoiler omhoog moet de Fisker EMotion een topsnelheid van 260 km/uur kunnen halen.

Fisker heeft in het recente verleden een aantal gedurfde beloftes gedaan. Zo zou de nieuwe Fisker EMotion een range krijgen van dik 600 km. Het opladen van de benodigde batterij zou binnen 9 minuten gepiept moeten zijn.
De Fisker EMotion maakt in haar batterijen gebruik van grafeen. Een materiaal wat nog niet zo bekend is onder de massa maar binnen 5 jaar voor revolutionaire technologische doorbraken gaat zorgen. De batterijpacks worden gemaakt door Fisker Nanotech, een samenwerking tussen Fisker Inc en Nanotech Energy.

Kenners vragen zich af of die gezien de huidige stand van de techniek (nu al) haalbaar is. Op de website waar de Fisker EMotion al te zien is staan deze claims nog steeds vermeld. Wie weet…

 

Fisker EMotion gaat autonoom

Naast de volledige range van Tesla wordt ook de Fisker EMotion voorzien van alle hardware om autonoom rijden mogelijk te maken. Binnenkort wordt een leverancier aangekondigd waarmee Fisker Inc. dit gaat realiseren. Mede met het oog hierop zal de sedan van alle luxe worden voorzien. Zowel bestuurder als passagiers, of moeten we het maar alvast allemaal passagiers gaan noemen, worden verwend met schermen en infotainment systemen om de tijd te doden.

 

Fisker Inc wil een revolutie in de markt voor elektrische auto’s

De nieuwste elektrische auto’s overtreffen de brandstof auto’s al ruim als het gaat om technologische innovaties en toegepaste technieken. Henrik Fisker wil daar nog een flinke schep bovenop doen.

Met name de batterijtechniek heel veel ruimte voor verbeteringen. Door gebruik te maken van supergeleidende materialen zoals grafeen kunnen nieuwe eigenschappen worden toegevoegd aan het systeem als geheel. Fisker beloofd in de nieuwe EMotion een batterij die meer energie kan opslaan en langer mee gaat. Daarnaast zal de batterij ook kleiner en lichter worden en veel sneller weer kunnen worden opgeladen. De kosten zullen daarnaast significant dalen. Eigenschappen die de elektrische auto nu nog weerhouden om de brandstof auto definitief te vervangen.

De Fisker EMotion wordt vanaf 2019 geleverd.