Draadloos opladen een luxe optie

Elke elektrische auto van dit moment heeft nog een laadkabel nodig om de batterij op te laden. Het inpluggen van de kabel duurt slechts een paar seconden en de meeste auto’s worden nu ‘s nachts opgeladen.

Maar, binnenkort komt er een nieuwe optie beschikbaar. De werking van draadloos opladen is al eerder beschreven. De techniek waarbij via inductie energie wordt overgedragen werd echter nog niet aangeboden. Logisch, want een dergelijk systeem is niet goedkoop en zal daarom voorlopig voorbehouden blijven aan de duurdere modellen.

BMW biedt als eerste draadloos opladen aan

BMW komt volgend jaar met de optie voor draadloos opladen van de 2018 BMW 530e iPerformance plug-in sedan. De mogelijkheid zal naast de standaard plug-in optie komen waarmee met 7,2 kW de batterij van de BMW 530e binnen 2,5 uur is opgeladen.

De draadloze verbinding levert maximaal 3,2 kW. Dit is aan de laagste kant van wat nu in plug-in hybrides wordt aangeboden. BMW zegt dat het systeem zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. BMW zegt dat de 9,2 kW grote batterij hiermee in 3,5 uur kan worden opgeladen.

2018 BMW 530e iPerformance

De 2018 BMW 530 e iPerformance krijgt een 2 liter turbomotor die wordt gekoppeld aan een enkele elektromotor. De auto krijgt een 8-voudige automatische versnellingsbak. Deze combi levert 248 pk en 420 Nm.

De autofabrikant hoopt dat het “gemak” van het niet hoeven inpluggen van de auto voor de verwende automobilist een gewenste optie zal blijken. Het wordt nog makkelijker wanneer de auto straks zichzelf boven de plaat kan parkeren.

Lees hier over de specificaties van de BMW 530e iPerformance.