Passat GTE op Autosalon Parijs

Volkswagen presenteert op de autosalon van Parijs (4 – 19 oktober) de Passat GTE. De plug-in hybride is met een systeemvermogen van 160 kW/218 pk krachtig maar ook zuinig als de bestuurder dat vraagt. Het officieel vastgestelde verbruik bedraagt 2,0 l/100 km. De bijbehorende CO2-uitstoot van 45 g/km is in 2015 goed voor 7% bijtelling. De Passat GTE komt in de zomer van 2015 naar Nederland.

De Passat GTE is er als limousine en als extra veelzijdige Variant. De plug-in hybride technologie omvat een 1.4 TSI benzinemotor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij (9,9 kWh).

Passat GTE is snel en zuinig

De Passat GTE kent verschillende rijmodi, waaronder ‘volledig elektrisch’. De topsnelheid is dan 130 km/h. Met opgeladen accu bedraagt de elektrische actieradius maximaal 50 km. Als de TSI en de elektromotor samenwerken, is 160 kW/218 pk beschikbaar, goed voor een topsnelheid van meer dan 220 km/h en een sprint van 0-100 km/h in circa 8 seconden.

Optimaal digitale Passat GTE

De Passat GTE is net als andere uitvoeringen van de nieuwe Passat leverbaar met allerlei innovatieve opties, zoals het Active Info Display, een volledig digitaal instrumentenpaneel. De standaard CAR-NET e-Remote app maakt het mogelijk om via een smartphone het laadproces en/of airco-functies te starten. Ook los daarvan zijn vele online functies beschikbaar.

Meer nieuws over de Passat GTE volgt.

Der neue Volkswagen Passat Variant GTESedan en Variant Passat GTE