Toegevoegde waarde van laadpalen op Google Maps

Via Google Maps kun je als automobilist al veel nuttige informatie vinden over bijvoorbeeld restaurants, benzine station, attracties enz.. Nu zijn daar ook de locaties van een flink aantal laadpalen bijgekomen. Via Google Maps kun je nu via je mobiel in één oogopslag de locaties van laadpalen van Fastned, Aleggo en de Tesla Superchargers vinden.

Met name Tesla bestuurders waren al aardig verwend met de informatie over de locatie en status van de laadpalen. Google Maps heeft een deel van deze informatie overgenomen zo lijkt het. Op de kaart vind je de oplaadwaarden zodra er ook een Tesla Adapter aanwezig is.

Verwacht mag worden dat deze nuttige informatie ook voor de overige laadpalen zal worden toegevoegd. Denk hierbij aan wachttijden, het type aansluitingen en prijzen voor het laden. Zoals met alle bijzondere locaties die Google Maps laat zien, kun je ook voor de laadstations een rating achterlaten en deze voorzien van commentaar of vragen.

Gebruik de zoekterm “ev charger” of “ev charging station” wanneer je in het buitenland bent. Binnen Nederland zal de zoekterm “laadstation” het gewenste overzicht tonen. Zorg dat je de laatste versie op je iOs of Android hebt geïnstalleerd.
Naast de genoemde leveranciers zullen er te zijner tijd steeds meer aanbieders worden getoond.

Eigen app of Google Maps

Met elke elektrische auto komt tegenwoordig wel een eigen app van de fabrikant. Met name Tesla is hier heel ver mee. Op het scherm kun je zien welke laadstation het dichts bij je huidige locatie staan, hoeveel opladers er staan en of deze op dit moment beschikbaar zijn.  De toegevoegde waarde dit Maps je nu biedt, zijn met name de reviews van gebruikers. Staat het laadstation op een donkere plek, is het er vaak druk, hoe zijn de faciliteiten rondom het laadstation en hoe toegankelijk zijn de laadstations. Zo kunnen hoteleigenaren of bedrijven weliswaar een “openbaar” laadstation hebben, maar reserveren ze deze toch alleen voor hun gasten.

Hoe dan ook, goed om te zien dat ook Google de elektrische auto bezitter verder wil helpen.