Tesla Model S software update – storing!

13 apr, 2014 | Tesla

Mijn enthousiasme over de Tesla Model S is onverminderd hoog als het gaat om de rijeigenschappen en de technologische vooruitgang die de auto brengt. Ook de lage kosten voor energie zijn zeer prettig.

Waar ik minder enthousiast over wordt is de betrouwbaarheid van de auto. Nadat ik de auto eerst al een keer 5 dagen kwijt was omdat de lader stuk was en twee weken ivm het ontbreken van onderdelen na een schade, dit keer functioneert de auto niet meer naar behoren na een software update. Zal het toch de Amerikaanse kwaliteit van auto’s zijn die hier parten gaat spelen?

Tesla Model S software update

De software update is halverwege vastgelopen en het resultaat is een zwart scherm. Nu moest ik vorige week de auto al een keer resetten nadat de 3G verbinding niet meer bijkwam dus ik zie een verband hier. Vandaag, zondag 13 april, wordt de auto wederom opgehaald en wordt een vervangende auto afgeleverd. Ik had nog verzocht om dan ook een Tesla Model S neer te zetten maar dat blijkt niet mogelijk (tenzij ik zelf even naar Den Haag rijd op een maandag morgen om daar de auto op te halen maar dit is geen reële optie. Verder prima te spreken over de service van Tesla want alles wordt prima afgehandeld, er worden opties aangeboden voor de reparatie en er wordt snel gehandeld.  De vervangende auto (BMW 3) rijdt dus weer op benzine, niet mijn favoriete goedje zoals je zult begrijpen 🙂

Hopelijk wordt de auto snel gerepareerd en kan ik binnen zeer korte tijd weer genieten van de auto. To be continued…

Maandag 14 april werd de auto al weer keurig voor de deur afgeleverd, gewassen en wel. Ondanks wat beginnersfouten moet ik zeggen dat de service van Tesla zeer goed is. Inmiddels geen problemen meer met de software die overigens een paar leuke updates bevat waarover later meer.