Snellader netwerk groeit….snel

Allego en The New Motion, aanbieders van laadoplossingen voor elektrische auto’s, zijn een samenwerking gestart met het plaatsen van snelladers die geschikt zijn voor elektrische auto’s zoals o.a. de Renault ZOE en de Tesla Model S, Volkswagen e-Golf en e-up!, BMW i3, BMW i8, Nissan Leaf en Mitsubishi Outlander. Dit jaar zijn dat er minimaal 32, verspreid over Nederland. Daarmee neemt de landelijke dekking van snellaadstations voor het snel laden van Elektrische auto’s flink toe. Op deze plaatsen is het nu mogelijk om met 30 minuten opladen minimaal 100 kilometer bereik te genereren.

Snellader netwerk neemt voornaamste zorg elektrische auto weg

De Renault ZOE is de enige 100% elektrische auto die standaard is uitgerust met de zogenaamde ‘Caméléon™ lader’. Deze oplader waar Renault een patent op heeft, is geschikt voor elk vermogen tot 43 kW en benut altijd het maximale vermogen van elk type laadpunt.  Met de opening van de nieuwe 43 kW AC-snelladers van Allego en The New Motion is het nu mogelijk voor Renault ZOE-rijders om in slechts 30 minuten een lege batterij nagenoeg vol op te laden. Het bereik van de Renault  ZOE is vastgesteld op 210 kilometer (volgens NEDC). Dit komt overeen met een reëel bereik tussen de 100 en 150 km. Ook de andere genoemde merken en typen elektrische auto’s kunnen zeer snel van energie worden voorzien. Hiermee wordt de voornaamste zorg (of excuus) voor elektrisch rijden weggenomen.

De 43 kW AC-snelladers van Allego komen te staan bij locaties uitgekozen door The New Motion, zoals hotels en restaurants van de ketens Tulip Inn, Van der Valk en AC. Inmiddels zijn er in totaal 20 snelladers gebruiksklaar en volgen er spoedig nog 12. Daarnaast zijn er inmiddels duizenden laadpunten waarmee gedurende de dag de elektrische auto weer geladen kan worden.

Bekijk het netwerk van laadpunten en snellader via Google Maps: overzicht snelladers elektrische auto’s